Připravte si z domácích surovin výživné masky na ruce. Ochráníte je tak před zimou

 Krása 
30. listopadu 2018 10:33 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Ruce i nehty v zimě trpí Shutterstock
Zima udeřila svou plnou sílou. Proti ní je potřeba chránit nejenom svůj obličej, ale také ruce a nehty, které v zimě hodně trpí. Použít můžete suroviny, které najdete doma.

Teploty pod nulou, vítr, přechody z vytopených místností do venkovních mrazů nebo chemikálie, které používáte při vánočním úklidu. To vše se na nehtech a na rukou nepěkně podepisuje. Samozřejmostí by mělo být používání rukavic, a to jak v zimě, tak i při úklidu. Ale určitě se vám také někdy stalo, že jste na ně prostě zapomněly. Výsledkem jsou pak suché ruce a křehké, lámavé nehty. Dopřejte proto rukám alespoň jednou za týden výjimečnou péči.

Zahalte se do kávy

Peeling byste měli čas od času dopřát celému tělu, ruce nevyjímaje. Zkuste si vyrobit peeling z kávy, který odstraní odumřelou kůži z rukou a díky kokosovému oleji je zhydratuje.

Ingredience

  • ½ hrnku kokosového oleje
  • ¼–½ hrnku namleté kávy nebo sedliny

Postup

Kokosový olej si nejprve nechejte rozpustit. Stačí vám k tomu mikrovlnná trouba. Do rozehřátého oleje přidejte mletou kávu. Směs pořádně promíchejte a přelijte do formy nebo malé misky. Nechejte dobře ztuhnout. Pak vyklopte a používejte podle potřeby, klidně každý den. Jemně si jím promasírujte ruce, několikrát je promněte a smyjte vodou. Pak aplikujte výživnou masku.

Výživná maska

Tato maska je vyrobena ze surovin, které opět najdete doma. Základem jsou ovesné vločky, které mají hojivé a uklidňující účinky. Ne nadarmo se z nich dělají i koupele pro miminka a atopiky. Heřmánek, který je v této masce také obsažený, navíc skvěle dokáže zhojit i místa po záděrech. Pokud i vás trápí a nevíte, jak se jich zbavit, dočtete se více zde.

Ingredience

  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 50 ml heřmánkového čaje
  • 1 lžíci kukuřičného škrobu

Postup

Nejprve si uvařte silný, ale opravdu silný heřmánkový čaj. Volte nejlépe takový, který je v bio kvalitě. Do čaje pak zamíchejte vločky a škrob, dokud se vám nevytvoří kaše, která neztéká. Jakmile máte masku hotovou, aplikujte ji na ruce a nechejte působit. Klidně si přes ruce natáhněte bavlněné ponožky nebo rukavice. Asi po patnácti minutách ruce jemně promasírujte a smyjte vlažnou vodou.  

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod