Dopřejte své pleti účinnou masku z domácích surovin

 Krása 
13. listopadu 2018 13:28 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pro hezčí pleť nemusíte do kosmetického salonu Internet
Máte stále častěji pocit, že byste se měli své pleti věnovat více a občas jí dopřát nějakou očistnou či omlazovací kúru? A co takhle svému obličeji připravit úžasnou domácí pleťovou masku, kterou využívaly už naše babičky?

Věřte tomu, že si ji snadno vyrobíte ze surovin, které máte běžně doma a používáte je nejčastěji v kuchyni.

Zatočte s akné

Na problematickou mastnou pleť s akné se nejlépe osvědčila maska, jejíž základ je skutečně prostý. Tvoří ji totiž obyčejná voda a jedlá soda. A i postup výroby je velmi snadný.

Vezměte si misku, vsypte do ní několik lžiček sody a zalijte troškou vlažné vody. Ideální poměr najdete tak, že vám při míchání začne vznikat tužší lepivá hmota. Tu poté naneste na důkladně omytý obličej a nechteji působit ideálně patnáct minut. Poté masku smyjte a osušený obličej natřete osvědčeným hydratačním krémem. 

Tip

Pravidelné používání této masky vás zbaví takzvaných černých teček. Myslete však na to, že principem této masky je vysoušení, proto ji používejte maximálně jednou týdně.

Žehlete i bez žehličky

Na vyhlazující pleťovou masku budete potřebovat tři suroviny, a to olivový olej, banán a bílý jogurt. Pokud máte vše nachystané, pusťte se do práce. 

Nejprve rozmačkejte banán do kašovité hmoty, který následně spolu se lžící oleje a lžící bílého jogurtu smíchejte v misce do krémové konzistence. Poté naneste směs na obličej a nechejte opět působit ideálně po dobu patnácti minut. Na závěr masku důkladně opláchněte teplou vodou a radujte se z výsledku, kterým může být omlazení klidně o několik let. Pokud vás navíc trápí vrásky v okolí úst, přečtěte si náš článek zde. Najdete v něm zaručené tipy, jak se jich účinně zbavíte.

Pohlaďte i normální pleť

Pokud máte to štěstí, že máte normální či smíšenou pleť, dopřejte jí alespoň celkové oživení. Budete k tomu potřebovat lžíci tvarohu, dvě lžíce medu a trošku mléka. První dvě ingredience smíchejte do hladké směsi. Pokud to stále není ono, přidejte na další zjemnění kapku mléka.   

Vznikne vám kašička, kterou naneste na obličej a nechte působit dvacet minut. Po jejím sloupání a umytí se dočkáte úžasně hebké a pružné pleti. 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve