Rozbil se vám pudr, tvářenka nebo stíny? Jednoduše to můžete zase spravit

 Krása 
10. října 2018 07:43 / Marie Popelková
  0
📷
9 fotografií v galerii
Rozbitý pudr nebo stíny nemusí být pohroma Shutterstock
Snad každé ženě se někdy stalo, že jí na zem upadl pudr, tvářenka či oční stíny. A neštěstí bylo na světě. Křehký kosmetický přípravek se nárazem rozbil a na zemi zbyla spoušť v podobě rozsypaných kousků. Poradíme, jak to všechno snadno opravit.

Pokud se vám rozsype pudr, tvářenka nebo oční stíny, není třeba hned běžet pro lopatku se smetáčkem a kosmetický produkt vyhodit do koše. I takové nadělení se totiž dá snadno napravit. Není to nic složitého a zvládne to každý.

Co budete potřebovat

  • minci
  • kousek potravinové fólie nebo ubrousek
  • alkohol
  • lžičku

Jak na to

Nejpve se snažte posbírat, co z pudru zbylo. A to nejen větší kousky, ale klidně i prášek. Dejte jen pozor, abyste posbírali opravdu jen sypkou hmotu, ne různé chlupy, vlasy a smetí, které se třeba povalovaly na zemi.

Vše dejte zpět do pudřenky, tvářenky či krabičky se stíny. Druhým koncem lžičky potom vše pečlivě rozdrťe na co nejjemnější prášek. Pak si vemte k ruce alkohol, můžete použít třeba vodku nebo Alpu, a podle velikosti kosmetického přípravku přilijte do rozdrceného pudru asi půl lžičky až lžičku alkoholu. A vše promíchejte. Měla by vám vzniknout pastovitá hmota, takže pokud je to potřeba, klidně trochu alkoholu ještě přidejte.

Když je hmota hezky smíchaná, vemte si minci a obalte ji buď potravinovou fólií nebo kouskem ubrousku. Pak obalenou ploškou hmotu uhlaďte jemným poťupkáváním. Až budete s výsledkem spokojeni, kouskem ubrousku očistěte okraje pudřenky či tvářenky a nechte na teplém a suchém místě. Alkohol po pár hodinách vyprchá a sypký pudr se stane opět kompaktním. Tento proces trvá obvykle pár hodin. Nejlépe uděláte, když necháte alkohol vyprchávat 24 hodin. O dalších skvělých kosmetických vychytávkách jsme psali zde.

Jde to i jinak

Rozbitý pudr lze opravit i jiným způsobem. Nejprve si opět v pudřence rozmělníte rozlámané kousky na prášek. Pak do pudru dáte pár kapek vody nebo líh a z papíru si vystřihnete kolečko, které bude o něco málo větší, než je vaše pudřenka. Papír pak přiložte na pudřenku a prášek pod ním prsty začněte pevně přitlačovat. Prášek se opět spojí v jednolitou hmotu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod