Trápí vás vrásky, ale odmítáte botox? Zkuste beauty akupunkturu

 Krása 
07. října 2018 08:59 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Akupunktura je založena na samoregenerační schopnosti těla Internet
Akupunktura je známá jako léčebná metoda. Ale věděli jste, že díky ní si můžete vyhladit i vrásky? Dát si „píchnout jehličky“ zkouší čím dál víc lidí. A tímto způsobem si chtějí nejenom vyléčit své zdravotní problémy, ale objevuje si nový trend, tzv. beauty akupunktura.

Akupunktura je prastará čínská metoda léčby. Zpomaluje tvorbu vrásek a stárnutí pleti.

Pryč s vráskami

Beauty akupunktura patří k takzvaným Jang Šeng Fa metodám – metodám pěstění života. Funguje na bázi vpichování malých intradermálních jehliček přímo do vrásek. Výsledkem je prokrvená pleť, zvýší se svalový tonus, pleť vypadá svěží, jasnější. Menší vrásky se vyhladí, hlubší zůstávají, ale jsou výrazně menší.

Botox nebo akupunktura

Pokud hledáte rozdíl mezi botoxem a akupunkturou, tak jeden zásadní tu je. Při této metodě se totiž do těla nevpravuje žádná cizí látka, jedná se o metodu využívající samoregenerační schopnosti organismu. Skvělé výsledky se díky ní dosáhnout při vyhlazování vrásek kolem očí.

Komplexní terapie

Celá terapie není jen o napíchání jehliček na obličeji, jedná se o komplexnější přístup. Na základě diagnostických metod s vámi probere lékařka celkový fyzický i psychický stav. Pak vám aplikuje jehličky na tělo podle toho, jaké orgány máte oslabené nebo jsou ve vypětí. Protože stav organismu se vždy odráží i v obličeji. Například kruhy těsně pod očima značí oslabení sleziny, kruhy hlouběji pod očima oslabení ledvin. O stavu vašich orgánů v těle hodně napoví i váš jazyk

Jednou ročně

V rámci jedné kůry se doporučuje celkem 10 sezení, a to jedenkrát za týden. Jedno ošetření trvá zhruba 90 minut. Intervaly, kdy se zákrok doporučuje opakovat, v závislosti na výsledcích i na přání klientky, to může být rok i déle. Jedna kůra obvykle stojí 1 - 2 tisíce korun. Zákrok by se měl opakovat jednou za rok.

Zákrok bez jizev

Na rozdíl od jiných estetických zákroků nenechává beauty akupunktura jizvy, které je nutné hojit. Po ošetření bývá obvykle pleť lehce začervenalá a podrážděná, nebo se na ní mohou objevit i drobné modřinky. Proto je třeba k pleti přistupovat stejně, jako po kosmetice. Tedy nechat ji do druhého dne dýchat, nedráždit žádnými agresivními přípravky.

Není to bez omezení

Samozřejmě, i akupunktura má svá omezení. Tento typ kosmetického zákroku se příliš nehodí pro ženy v prvním trimestru těhotenství, pro lidi, kteří mají poruchu krevní srážlivosti nebo se jim velmi snadno tvoří modřiny.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod