Pryč s bradkou i knírkem. Zbavte se chloupků na obličeji na celé týdny

 Krása 
14. září 2018 07:31 / Marie Popelková
  4
📷
5 fotografií v galerii
Nevzhledné chloupky je lepší likvidovat kompletně Shutterstock
Perfektně dokonalý make-up a skvělý účes, vzhled jako ze žurnálu. Přesto ho dokáže pokazit jediný ošklivý chloupek na bradě. Ženy, které trápí přebytek testosteronu, nevycházejí z domu bez pinzety v kabelce. Existuje i jiné řešení?

Většina žen, která na sebe dbá, si ochlupení na obličeji hlídá. Nepříjemné vady na kráse redukuje pravidelnou návštěvou kosmetiky. Chloupky ale mají tendenci růst poměrně rychle. Někdy stačí pár dnů nepozornosti a strávíme den ve společnosti s nevzhledným strništěm. Pro naše okolí nemusí být pohled na něj nijak odstrašující, menších chloupků si dokonce nemusí ani všimnout. Pro nás samotné je však toto zjištění více než nepříjemné.

Boj s nežádoucími chloupky

Na pánskou metodu předem zapomeňte. V ten okamžik byste se sice chloupků okamžitě zbavily, ale zavařily si na pěkně dlouhou dobu. Ochlupení by začalo růst rychleji, sílit a dokonce i tmavnout. Využijte raději metody, které jsou k depilaci nebo epilaci ženského obličeje přímo určené.

Upravené obočí

Úzká linka dávno nefrčí, ale žádná z nás nechce mít obočí jako Brežněv. Jeho úpravu je nejlepší svěřit každé dva nebo tři týdny do rukou odbornici – v závislosti na tom, jak rychle chloupky rostou. Kosmetička vezme nejčastěji do ruky pinzetu, která vytrhá přebytečné chloupky i s kořínky, někdy si vypomůže speciálně tvarovanými depilačními páskami. Obočí hezky zacelí vhodná barva. Vydrží v perfektním stavu minimálně dva týdny.

Bez tmavého knírku

Stejné doporučení lze přidat u knírku nad rty, kterého si většinou všimneme v obličeji jako první. Nejlepší metodou na jeho strhávání je studený vosk, který znovu vytrhne chloupky i s kořínky. U citlivější pleti je však třeba tuto metodu provádět nanejvýš šetrně, mohou se totiž vyskytnout bolestivé pupínky, které se i bez vnějších zásahů umí držet na tváři klidně týden. Pokud se neodvažujete sama depilační pásky použít, opět přenechte tuto záležitost kosmetičce. Vytrhávání tmavých chloupků nad horním rtem pouze pinzetou je totiž bolestivé. Odborně upravené vydrží několik týdnů až měsíc.

Pryč s kozí bradkou

Přejedete si po bradě a znovu je tam cítíte? Fousky na bradě neměly bohužel jen ježibaby z pohádek, potýká se s nimi většina žen. Na jejich likvidaci můžete vyzkoušet depilační krém. Jednoduše jej nanesete na potřebná místa, necháte pět minut působit a poté smyjte nebo seškrábněte. Obličej potom natřete klasickým krémem. Metoda je bezbolestná. Velmi oblíbená je pro likvidaci fousků také antiseptická cukrová pasta, která vydrží stejně jako případný vosk – zhruba měsíc, navíc tolik nebolí. Dokáže si poradit i s velmi malými chloupky. Pinzeta by tak měla řešit jen akutní záležitosti. Vosk i pastu lze použít i na nelichotivý knírek.

Chlupy v nose

Zřejmě nejnepříjemnější místo, kde je nutné s ochlupením na tváři bojovat. Jediným účinným řešením jsou kromě osvědčené pinzety speciální kleštičky, které bývají k dostání v lékárně nebo specializovaných prodejnách. Bolesti se přesto nevyhnete - na rozdíl od jiných částí těla, pro něž existují i zcela bezbolestné metody. Dočasným řešením je i zastřihávač chloupků nebo depilační pružina.

Další metody

  • Zesvětlení. Blondýny mají v tomto směru obrovskou výhodu. Ochlupení na tváři není tolik viditelné, pokud je světlé. Využít toho mohou i tmavší typy. O zesvětlení barvou či peroxidem je však lepší požádat profesionála.
  • Epilátor na obličej. Domácí přístroj, který odstraní i velmi krátké chlupy a sníží jejich zarůstání. V teplé vodě sníží bolest, navíc v pohodlí domova. Kvalitní přístroj od značkového výrobce vyjde od tisícovky nahoru.
  • Laser. Bezbolestná metoda, která vede k tomu, že se zárodečná část chloupků ničí a postupně by měly slábnout a docela zmizet. Nestačí jedna návštěva, na epilace je nutné docházet mnohokrát. Nemůže si je dovolit každý, jsou poměrně drahé.
  • Epilace pomocí IPL. Jde o hit posledních let. Oproti laseru dokáže odstranit i velmi tenké a světlé chloupky. Trvalé odstranění chloupků ale opět vyžaduje čas a stojí nemalé peníze.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47