Co se stane s vaší pokožkou, když si neumyjete obličej před spaním

 Krása 
05. března 2021 17:57 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pravidelné čištění pleti před spaním brání předčasnému stárnutí Depositphotos
Co přesně se stane s vaší pokožkou, když si neumyjete před spaním obličej? Určitě se to občas stane každé ženě. Na vině bývá únava nebo pozdní návrat domů. Ale co na to dermatologové?

Pokud si občas před spaním neumyjete, respektive nevyčistíte obličej, není to žádná katastrofa. Horší ovšem je budování takového návyku, který pak vede k tomu, že si pleť nečistíme častěji a častěji.

Suchá pleť, vyrážky nebo dermatitida

Jak vysvětluje dermatoložka Adeline Kikam, jedno vynechání mytí a čištění pleti před spaním nezpůsobí příliš velké škody, ale je skutečně důležité zbavit pokožku nečistot dřív, než jdeme do postele. "Denní čištění obličeje před spaním předchází hromadění nečistot, které mohou způsobit nadměrný růst bakterií, což vede k zánětu a následným vyrážkám, suchosti, ekzémům a předčasnému stárnutí,“ říká. Pleť také vypadá nezdravě a je náchylnější k infekcím.

Navíc častější výpadky v čištění pleti způsobují předčasné stárnutí, tvorbu více vrásek a k poškození kolegenu v pokožce volnými radikály. Proto je tak důležité denně pleť řádně ošetřovat.

Pleť čistěte alespoň ubrousky

Když už tedy dojde na okamžik, že zkrátka upadnete do postele s nevyčištěným obličejem, můžete vše ještě alespoň trochu zachránit pomocí čisticích ubrousků na akné. Rychle si jím otřít obličej snad zvládne i nadmíru unavená žena. Ubrousky vám pomohou udržet vaše póry čisté.

Především si ale na tuto náhradní metodu čištění obličeje nezvykejte. Určitě nechcete předčasně zestárnout a raději si vše plánujte tak, abyste každý večer svůj obličej řádně očistily.

Záleží i na tom, jaký prostředek používáte

"Je důležité si uvědomit, že mytí a čištění obličeje ho zbavuje přebytečných olejů a také přírodních olejů, které vaše pokožka produkuje,“ říká Adeline Kikam. "Když si umyjete obličej mýdlem, vysušíte si pokožku.“

Ideální pro večerní čištění pleti jsou obličejová čisticí mléka, která zároveň pleť hydratují. Pak stačí jen nanést pleťové sérum a noční hydratační krém, a to je jediná večerní rutina, kterou váš obličej denně potřebuje. Dále čtěte: Trendy letošního roku v péči o pleť podle dermatologů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008