Trendy letošního roku v péči o pleť podle dermatologů

 Krása 
26. února 2021 09:28 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Péče o pleť v roce 2021 bude jiná Depositphotos
Zatímco rok 2020 ovlivnil mnoho aspektů našeho života a dokonce nám přinesl i neočekávané problémy s pokožkou, například maskné, rok 2021 s sebou přináší příslib nových a vzrušujících pleťových trendů a produktů.

Od nejmodernějších zařízení LED až po domácí peelingy, tento rok se máme na co těšit. Ale jsou tu i některé změny, které odborníci na péči o pleť doporučují. Takže na které nové produkty a ošetření máme v letošním roce přejít?

Méně je více

Letos se mnoho dermatologů přiklonilo ke zjednodušené pěči o pleť. "Jednoduché neznamená méně efektivní, pokud jde o chytře formulovanou péči o pleť,“ vysvětluje dermatoložka Ellen Marmur. "Dávám přednost jednoduché rutině, protože je rychlejší, méně nákladná a ve většině případů bezpečnější a méně dráždivá než ta komplikovaná. Jednoduchá rutina se navíc snáz dodržuje."

A jak takové "méně je více" funguje? Je to vlastně trojkombinace. Čísticí mléko namísto tonika, sérum a hydratační krém.

Protizánětlivé produkty

Nejen, že naše tváře zažily v roce 2020 akné způsobené rouškami, ale někteří dermatologové také zaznamenali nárůst podrážděné a zanícené pokožky. Z tohoto důvodu je logické, že kosmetické firmy přijdou letos s mnoha produkty pro zklidnění podrážděné pokožky. Ostatně nošení roušek nás čeká i v následujících měsících. A jaké produkty tedy hledat? Především ty, které obsahují přísady, jako jsou ovesné vločky, beta glukan či arnika.

Domácí péče

Protože stále máme omezený přístup k profesionálnímu ošetření pleti, můžete očekávat, že letos na trh přijde i řada domácích kosmetických zařízení. O tom svědčí stále větší obliba LED masek. Dopřát si doma budeme ale moci i mikroproudová zařízení, která zpevňují pokožku, i taková, která si poradí s akné.

Nové injekce

Zdá se, že populární injekce s neurotoxiny, jako jsou botox či dysport, v roce 2021 budou na ústupu. Naopak se podle dermatologů můžeme těšit na nové a vylepšené injekční ošetření vrásek.

Především to budou produkty, které jsou formulovány tak, aby obličej po nich vypadal přirozeně a zachoval si také svoji přirozenou mimiku. První takovou vlaštovkou je například hyaluronát sodný.

Zdá se tedy, že časy překotné péče o pleť a produkty, které zásadně měnily tvář, jsou pryč a i kosmetická péče se pomalu, ale jistě navrací zpět k přírodnějším zdrojům. A to je pro všechy ženy rozhodně dobrá zpráva. Dále čtěte: Hezké obočí udělá s tváří doslova divy. Vše co byste měla vědět, pokud se rozhodnete pro microblading.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod