Vyhněte se vráskám bez kosmetických zákroků i drahých krémů. Vyzkoušejte obličejovou jógu

 Krása 
22. února 2021 08:52 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Obličejová jóga dodá pleti pružnost a zpomalí její stárnutí  Depositphotos
Přibývající vrásky na obličeji jsou nekompromisní. Postupem času pokožka ztrácí svoji pružnost. Pokud o ni nebudete dostatečně pečovat, poměrně rychle se vám stávající vrásky prohloubí a vytvoří se další. V případě, že se nechcete uchylovat ke kosmetickým zákrokům, které by vám vypnuly pleť, začněte praktikovat obličejovou jógu.

Jóga je známá tím, že má pozitivní vliv na fyzickou i psychickou kondici člověka. Dlouhodobé praktikování jógy vás může ochránit před zubem času. Zpomalí stárnutí a celkově zlepší kvalitu života. „Opakované provádění obličejových cviků sníží v pokožce napětí, prokrví ji a stimuluje produkci kolagenu. Vaše pleť se díky tomu rozzáří a omládne,“ vysvětluje expertka na obličejovou jógu Danielle Collins.

Jak často obličejovou jógu provádět?

Pro dosažení optimálních výsledků byste měli obličejovou jógu praktikovat zhruba patnáct minut. Nemusíte ji provádět denně. Stačí, když si na ni vzpomenete alespoň pětkrát týdně. Výhodou je, že obličejovou jógu můžete cvičit kdekoliv. „Po dvou týdnech poctivého cvičení uvidíte na obličeji první změny. Zhruba po dvou až čtyřech měsících budete mít méně jemných vrásek. Za šest měsíců bude vaše pleť mnohem pevnější a pružnější,“ vysvětluje Danielle Collins.

Vrásky na čele

Sevřete ruce v pěst a přiložte je do středu čela tak, aby se klouby prstů na obou stranách navzájem dotýkaly. Následně mírným tlakem obě pěsti hrňte směrem ke spánkům. Tento cvik opakujte osmkrát. Můžete ho i variovat. Nepokládejte si na čelo pěsti, ale konečky prstů a opět je pomocí mírného tlaku táhněte až ke spánkům.

Vrásky okolo očí

Začněte tím, že si přiložíte bříško obou ukazováčků pod oční bulvu. Poté udělejte ústy velké písmeno O. Vlivem toho vaše prsty automaticky stáhnou pokožku pod očima dolů. Cvik opakujte osmkrát. Poté předejděte k dalšímu cviku.

Položte si obě dlaně na boky obličeje tak, aby konečky prstů začínaly u konce obočí. Následně mírným tlakem v pomalém tempu hrňte ruce nahoru a dozadu, aby se vaše pokožka v očním okolí napnula. Cvik ještě umocníte tím, že stáhněte dolů čelist a zrak upřete na strop. Opět opakujte osmkrát. Přečtěte si také, jak se zbavit kruhů pod očima, abyste nevypadali neustále unaveně.

Vrásky okolo úst

Na začátku pevně semkněte rty a usmívejte se. Cvik připomíná vynucený a nepřirozený úsměv. Poté položte prsty v úrovni vašich rtů na tvář a tlačte ji směrem nahoru. V této pozici vydržte alespoň dvacet vteřin. Cvik opakujte pětkrát.

Nakonec si vyzkoušejte ještě jednu obličejovou pózu. Nafoukněte polovinu tváře a vzduch z ní převalte do druhé tváře. Tímto způsobem si střídavě ve svižnějším tempu předávejte vzduch z jedné tváře do druhé po dobu dvou minut. Posílíte tím svaly okolo úst, které se díky tomu zpevní a pokožka bude pružnější.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47