Udělejte si koupel z epsomské soli. Bojuje s ucpanými póry a dodává objem splihlým vlasům

 Krása 
02. února 2021 10:14 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Epsomská sůl byla objevená ve městě Epsom Depositphotos
Epsomská sůl je malý zázrak, který lidé využívají k léčebným a kosmetickým účelům už několik století. Byla objevena ve městě Epsom, podle kterého je odvozený i její název. Epsomskou sůl nelze spojovat s běžnou kuchyňskou solí, jde totiž o síran hořečnatý. Zjistěte, jak vám může prospět.

Pokud preferujete přírodní kosmetické přípravky, s epsomskou solí budete spokojení. Neobsahuje žádné syntetické látky. Využít ji můžete hned několika způsoby. Navíc je cenově dostupná pro všechny.  

Epsomská sůl uvolňuje svaly a nervový systém

Máte za sebou těžký den? Napusťte si vanu teplou vodou a vhoďte do ní epsomskou sůl. Po chvíli pocítíte úlevu. Kombinace vody a epsomské soli má uvolňující účinky. Pomůže vám odplavit stres z těla a navodit pozitivní náladu. Snižuje i svalové napětí a má blahodárné účinky na nervový systém.

„Hořčík obsažený v epsomské soli snižuje zánětlivost a podporuje funkci svalů a nervů," vysvětluje fyzioterapeutka Corinne Croce. Po koupeli v epsomské soli prožijete klidný a nerušený spánek. Pokud nemáte vanu, můžete si sůl vmasírovat do pokožky během sprchy. Můžete ji také smíchat s vodou a vypít. Detoxikuje organismus zevnitř i zvenčí.

Epsomská sůl dodá objem splihlým vlasům

Trápí vás splihlé vlasy bez objemu? Podpořte je pomocí masky z epsomské soli. Surovinu jednoduše smíchejte s běžným kondicionérem v poměru jedna ku jedné. Poté, co si vlasy umyjete šamponem, aplikujte masku z epsomské soli. Masírujte s ní vlasovou pokožku, lépe se prokrví.

Následně nechte ingredience působit zhruba patnáct minut a nakonec si vlasy opláchněte vodou. Tento postup opakujte zhruba dvakrát týdně a zanedlouho by se měly dostavit první výsledky. Přečtěte si také, jak prodloužit interval mezi mytím vlasů i bez použití suchého šamponu.

Dopřejte své pokožce přírodní peeling

Epsomská sůl sama o sobě funguje jako účinný peeling. Odstraňuje z pokožky odumřelé buňky a toxiny. Pleť hydratuje, omlazuje a dodá jí potřebné minerály. Po první aplikaci bude vaše pokožka mnohem jemnější. Epsomská sůl je vhodná pro peeling celého těla. Vmasírujte si ji do mokré pokožky a následně smyjte.

Epsomská sůl změkčí ztvrdlou kůži na chodidlech

Ztvrdlá kůže vzniká zejména na patách. Pokud s ní neustále bojujete, nachystejte si lavor s teplou vodou, do které nasypejte epsomskou sůl. Namočte si do solné koupele chodidla zhruba na patnáct minut a ztvrdlá kůže na patách se změkčí. Opakujte několikrát týdně. Epsomská sůl pomůže i zmírnit otoky nohou a bojovat s plísní.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008