Upravené obočí udělá hodně. Nabarvit si ho můžete i pomocí doma vyrobených barev

 Krása 
26. ledna 2021 08:54 / Marie Popelková
  4
📷
4 fotografie v galerii
Barva dodá obočí šmrnc Depositphotos
Po dokonale upraveném obočí prahne mnoho žen. Důležitý je jak tvar, tak barva a hustota. Pokud se nechcete spoléhat na salony krásy ani každodenní líčení, naučte se barvit obočí domácími barvami.

Domácí barvení vlasů už dnes nikoho nepřekvapí. Ale málokoho napadne, že si může doma nabarvit i obočí. Navíc pomocí vlastnoručně vyrobeného barviva. Je to snazší, než si myslíte.

Co budete potřebovat

Ze všeho nejdřív si musíte nachystat několik ingrediencí, ze kterých si připravíte barvu. K její výrobě budete potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce mleté kávy
  • 1 polévková lžíce kakaového prášku (pro světlejší obočí méně)
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 čajové lžičky medu
  • 1-2 kapky gelu z aloe vera

Smíchejte kakao a mletou kávu v menší misce. V případě, že máte obočí černé barvy, můžete místo kakaa použít prášek z černého uhlí, naopak máte-li světlejší barvu, použijte prášek z mletého zázvoru. Poté přidejte kokosový olej, aloe vera a rozehřátý med. Všechny ingredience dobře promíchejte a nechte 5 minut odstát. Po odstátí naneste na obočí. Barvení trvá cca 20 minut, čím chcete tmavější odstín, tím déle nechte působit.

Barvení obočí

Před samotným barvením je potřeba obočí odlíčit (nemastným přípravkem) a pokud nemáte obočí upravené, učiňte tak. Nyní začněte nanášet vytvořenou barvu tyčinkou, šikmým nebo rovným štětečkem. Nejprve začněte vyplněním řidčích míst, pak pokračujte v celé délce obočí. Barvou nešetřete, obočí by mělo být pod vrstvou barvy, aby se nemohlo stát, že některý z chloupků nebude obarven. Směs aplikujte od širšího středu až k tenčímu konci obočí. Nanesete-li barvu mimo obočí, vlhkou vatovou tyčinkou barvu ihned odstraňte. Zbytek směsi můžete uchovat v lednici.

Odstranění barvy

Po uplynutí stanovené doby vezmete vlhký vatový tampon a barvu setřete. Odstraňujte stejně stejným způsbem, jakým jste barvu nanášeli. Abyste zjistily intenzitu barvy, aplikujte barvu v menších minutových krocích, třeba ve 2-3minutových intervalech, barvení opakujete tak dlouho, až docílíte výsledné barvy. Delší životnost barvy zajistíte méně častým odličováním obočí. Pokud je to jen trochu možné, 24 hodin před barvením nepoužívejte pečující přípravky na obočí. Vysoký obsah výživových látek může totiž ovlivnit výsledek vašeho barvení. To samé platí pro pleťové krémy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod