Jak se stát z brunetky blondýnkou, doma a bezpečně

 Krása 
17. ledna 2021 14:29 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Přechod na blond není jednoduchý Depositphotos
Už vás nudí vaše tmavá barva vlasů a chcete vyzkoušet nějaký blond odstín? Jenomže kadeřnictví jsou stále zavřená, takže buď musíte vydržet, nebo barvu svých vlasů změníte v domácích podmínkách.

Změna z brunetky na blondýnku je poměrně velkou transformací. Než se do toho doma pustíte, je dobré o tom něco vědět. Například to, že barva nebo její odstín, který zvolíte na domácí obarvení, nemusí přinést výsledek, který očekáváte. Většina komerčních barev totiž nakonec na vlasech vyjde tmavěji, než jak to vypadá na krabičce od barvy.

Pokud navíc chcete přistoupit k šetrnému barvení, pak musíte počítat s tím, že blondýnkou se nestanete po prvním barvení, ale může to trvat klidně i tři a více opakování.

Jak dlouho to potrvá?

"Pokud máte dosud nebarvené vlasy, bude snazší přejít z brunetky na blond,“ vysvětluje kadeřnice Kattia Solano. Nebarvené vlasy jsou zdravější a silnější než ty barvené a jsou proto schopnější zvládnout celý proces rychleji. Přinejmenším nebarvené vlasy novou barvu přijmou rovnoměrně, zatímco ty barvené budou s největší pravděpodobností na různých místech vypadat různě.

Skutečný proces přechodu na blond se liší podle mnoha faktorů. Roli hraje váš počáteční odstín brunetky, požadovaný odstín blond, kvalita vlasů a další. Obecně řečeno, než se vaše vlasy zesvětlí o dva odstíny, chvíli to potrvá. Chcete se jistě vyhnout odbarvení vlasů, což je chemický proces, který sice dokáže vaše vlasy zesvětlit až o osm odstínů a lze to provést i doma, ale je to pro vlasy velké riziko. Jejich poškození by mohlo být po užití odbarvovače velmi vážné.

Pokud tedy chcete být blond co nejšetrněji, připravte se na dlouhý proces, který ale zvládnete i doma.

Jak na to

Celkem snadno. Vyberte si barvu, respektive blond odstín, který se vám líbí. Počítejte ale s tím, že hned napoprvé se to nepovede. Jak už bylo řečeno, většina komerčních barev na vlasy vás tak jako tak obarví asi o jeden odstín tmavěji, takže pokud chcete celý proces urychlit, vyberte si co nejsvětlejší odstín a nebojte se, že by z vás byla hned platinová blondýna. To znamená, že si vyberete o jeden až dva odstíny světlejší barvu, než je váš vysněný odstín.

Jak už bylo řečeno, přechod z brunety na blondýnku bez drastického odbarvení není snadný. Barvení tedy budete muset opakovat zhruba třikrát, možná i víckrát, než se dostanete na požadovaný odstín.

Zároveň se musíte připravit na to, že vaše vlasy budou hrát z počátku doslova všemi barvami. Některé prameny mohou být blond, jiné tmavší a další si z počátku ponechají váš původní hnědý odstín. Vše se ale po opakovaném barvení zase urovná.

Pokud ale nechcete čekat a věříte si, můžete se pokusit odbarvit komerčním odbarvovačem samy doma. V takovém případě ale pečlivě dodržujte postup odbarvení v návodu, abyste minimalizovaly riziko poškození vlasů. Dále čtěte: Trendy v barvách vlasů. Co bude v letošním roce in a jaké odstíny vám mohou slušet.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod