Stále oblíbenější LED masky. Jak fungují tato domácí zařízení pro péči o pleť

 Krása 
28. prosince 2020 17:00 / Mirka Malá
  1
📷
4 fotografie v galerii
Domácí fotonová terapie je stále oblíbenější  Depositphotos
LED kosmetické masky jsou velkým hitem v péči o pleť a doma je má i řada celebrit. Ale jaký dopad doopravdy má takzvaná světelná terapie na pokožku, pokud vůbec nějaký?

LED diody, které takové kosmetické masky obsahují, jsou nyní novým hitem v péči o pleť. Donedávna byla ale taková procedura dostupná pouze v kosmetických salónech, nyní se však dostává do domácností. Tyto pleťové masky se v současné době staly cílem domácí péče.

Co přesně LED masky dělají

"LED terapie je neinvazivní léčba, která využívá různé vlnové délky světla k viditelnému zlepšení a omlazení pokožky," vysvětluje kosmetická odbornice Kate Bancroft. "Různé vlnové délky cílí na různé oblasti pokožky tím, že vysílají energii do buněk, aby stimulovaly přirozené buněčné reakce."

Nejběžnější vlnové délky jsou červené (zvyšuje produkci kolagenu a elastinu při současném snižování zarudnutí) a modré (ničí bakterie způsobující akné, reguluje produkci oleje a mazu a působí protizánětlivě). K dispozici je mimo jiné také zelená (pro zacílení na pigmentaci) a žlutá (napomáhá hojení ran).

Pokud přesto nevěříte, pak si buďte jisté, že světelná terapie může mít hluboký dopad na kůži, protože buňky reagují podobným způsobem, když se aplikuje vitamin C nebo retinol. Stručně řečeno, LED může vyzvat kožní buňky ke změně nebo snazší práci.

Dalším plusovým bodem je, že LED maska je vhodná pro všechny typy a barvy pleti, takže není divu, že si domácí zařízení získávají na stále větší popularitě. Navíc jsou nyní na trhu masky v nejrůznějších cenových relacích. A některé výzkumy prokázaly, že ošetřovaná pleť po několika týdnech omládla v průměru o pět let.

Jak LED masku používat

Především si dobře vyberte. Nabídka je poměrně široká. Některé masky obsahují méně, jiné zase více druhů světel. Záleží tedy čistě na vás, jaká ošetření pleti chcete nebo potřebujete, proto bude pravděpodobně zbytečné investovat do masky se všemi druhy světel.

Před použitím masky samozřejmě pleť nejprve řádně očistěte. Masku připojenou k ovladači si nasaďte na obličej a nemusíte se bát. LED světla nejsou nebezpečná pro oči ani jejich okolí, takže je nemusíte nijak chránit.

Na ovladači pak už jen jednoduše zvolíte typ ošetření, který si chcete dopřát, a následně si už jen užíváte svoji domácí terapii. Ideální doba jedné terapie je patnáct minut a odborníci doporučují masku používat dvakrát až třikrát týdně pro viditelný výsledek. Dále čtěte: Jak doma správně používat dermarollery, které omladí vaši pleť.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod