Jak doma správně používat dermarollery, které omladí vaši pleť

 Krása 
11. prosince 2020 08:23 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dermarollery jsou skvělým pomocníkem při omlazování pleti Depositphotos
Dermarollery jsou dalším produktem, který se stále více uplatňuje ve světě krásy a péče o pleť. Ale jsou vůbec prospěšné a není nebezpečné s tímto jehličkovým válečkem manipulovat v domácích podmínkách?

Právě na tyto otázky odpověděli odborníci v péči o pleť a jsou si jisti, že rozhodně s takovým jehličkovým válečkem nepochybíte. Takže se nebojte a požádejte Ježíška, aby jeden takový dermaroller dal pod stromeček.

Co dermaroller umí

"Drobné jehličky válečku na pokožce vytvářejí kanály pro lepší absorpci a penetraci samotného kosmetického produktu,“ říká dermatoložka Sarah Akram. "Použití válečku zvyšuje účinnost přísad péče o pleť, tedy krémů a sér, a omezuje jemné linie a zlepšuje strukturu pokožky.“

Pokud chcete vědět, jak to vlastně funguje, tak malé jehličky válečku vytvářejí v pokožce mikroskopické slzy, což podle dermatoložky Heather Nicole stimuluje produkci kolagenu a elastinu.

Tento váleček je nejúčinnější, pokud je vaše pokožka před aplikací samozřejmě čistá. "Pokožku byste měly očistit obvyklým čisticím prostředkem, ale pokud používáte olejový nebo krémový čisticí prostředek, ujistěte se, že na pokožce nezůstal žádný zbytkový produkt,“ doporučuje Nicole.

Kromě přípravy pokožky na aplikaci dermarolleru musíte připravit i samotný váleček. Ideálně ho nejprve namočte do čisticího roztoku, který je součástí většiny balení dermarollerů, a pak jej nechte důkladně oschnout. Vše je nutné z toho důvodu, že váleček vytváří na pokožce malé povrchové rány a jistě nestojíte o nějakou infekci.

Jak dermaroller používat

Během aplikace jemně na váleček přitlačte a "válcujte" jím pokožku. "Při použití válečku je snazší rozdělit si obličej na jednotlivé části, abyste si udržely přehled o tom, kolikrát jste ošetřily jakou oblast,“ radí Nicole a zdůrazňuje, že můžete na jednom místě válečkem přejíždět po pokožce vertikálně i horizontálně. 

Důležité je také vědět, že jehly válečku musíte udržovat kolmo k pokožce. Rovněž se vyhněte oblasti očí, protože pokožka na víčkách a v oblasti pod očima je mnohem tenčí a citlivější než jiné oblasti obličeje. Ale každý dermaroller má podle výrobce svůj vlastní návod, který si rozhodně před prvním použítím důkladně přečtěte. Dermaroller pak můžete používat prakticky denně.

Následná péče

Rolling obličeje umožňuje produktům a účinným látkám ponořit se hlouběji do pokožky, aby mohly lépe působit. To znamená, že po aplikaci válečku je dobré pleť ošetřit nějakou výživnou péčí. Vyhněte se ale retinolu. Naopak ideální budou séra s kyselinou hyaluronovou, peptidy a antioxidanty, jako je vitamin C a niacinamid, které pomáhají hydratovat a rozjasnit pokožku. "Použití dermálního válečku může pomoci těmto účinným látkám proniknout hlouběji do pokožky a zvýšit tak jejich účinnost,“ říká Nicole. Přečtěte si také: Jaký je rozdíl mezi BB krémem a CC krémem a který se hodí pro vás.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve