Moringový olej chrání proti vybledlé barvě vlasů a roztřepeným konečkům

 Krása 
04. prosince 2020 12:36 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Moringový olej je doslova hitem současné péče o vlasy Depositphotos
Není pochyb o tom, že oleje jsou důležitým pilířem každé rutiny pro vlasy nebo pokožku. Pravděpodobně jste už slyšeli všechno o marockém, arganovém a možná i pracaxi oleji, ale moringový olej je náhlým obrovským hitem v péči o vlasy.

Tento víceúčelový olej lze použít i na péči o pleť, ale hitem se stal v péči o vlasy. Moringový olej se získává ze semen Moringa Oleifera, stromu původem z himálajských hor, ale pěstuje se také v Indii, na Haiti a v částech Afriky. Všechny části stromu včetně semen, kořenů, květů a kůry jsou jedlé a mohou se pochlubit nutričními a léčivými výhodami.

Co je to moringový olej

Jednou z nejzajímavějších věcí na moringovém oleji je to, že pochází z rostliny odolné vůči suchu. "Semena stromu moringy mají vysoký obsah oleje, jsou velmi bohatá na živiny a jsou plná antioxidantů," říká dermatoložka Lucy Chen. "Vzhledem k téměř nekonečnému seznamu výhod pro vlasy, pokožku a tělo je moringový olej oblíbenou přísadou v kosmetice a dermatologii."

Z hlediska textury závisí hustota oleje na tom, zda jsou s ním smíchány plnicí oleje. "Čistý moringový olej by měl mít střední konzistenci olivového oleje," říká Chen. "Je hustý, bohatý a má velmi jemnou arašídovou, zemitou vůni.“

Výhody moringového oleje pro vlasy

Ze strukturálního hlediska má moringový olej vysoký obsah kyseliny olejové, kyseliny palmitolejové, kyseliny linolové, vitaminů a antioxidantů. "Moringový olej funguje dobře, když je vmasírován do pokožky hlavy,“ říká Chen. Má protizánětlivé vlastnosti a dobře zvlhčuje. "Obsahuje také zinek, který pomáhá s produkcí keratinu, a to může pomoci posílit vlasy. Na pramenech vlasů působí jako ochranný a zvlhčovací prostředek."

Moringový olej zvyšuje lesk, chrání vlasy před poškozením sluncem a vyčerpáním barev a vlasy jsou rovněž silnější. "Je to také přírodní kondicionér díky jedné z nejvyšších přirozeně se vyskytujících hladin kyseliny behenové, která je běžnou složkou kondicionérů,“ dodává Chen.

Pro jaký typ vlasů se moringový olej hodí

Zatímco z tohoto luxusního oleje může těžit jakýkoli typ vlasů, je doslova živou vodou pro suché, křehké a barvené vlasy. "Je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, které zadržují vlhkost a také podporují růst vlasů. Může být použit pro masáž pokožky hlavy v boji proti lupům nebo suché, šupinaté pokožce hlavy. Semena stromu moringy jsou také plná aminokyselin, které mohou pomoci opravit rozštěpené konce,“ dodává Chen. Dále čtěte: Jaká péče o pleť je pro vás nejlepší v závislosti na vašem věku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod