Zubní pasta jako hit v péči o nehty

 Krása 
18. listopadu 2020 10:20 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zubní pasta jako hit péče o nehty Depositphotos
Příliv chladného počasí, stejně jako zvýšené mytí rukou přispívají ke zhoršení zdraví nehtů. Mnoho lidí tak hledá lék na ochranu a opravu poškozených nehtů. Dokázali byste si ale někdy představit, že takovým zázračným produktem může být zubní pasta?

Na sociálních sítích se v posledních týdnech šíří názor, že aplikace zubní pasty na celý nehet jim pomůže v rychlejším růstu a rovněž budou vypadat jasněji. Ale co si tomto nápadu myslí odborníci?

Je zubní pasta dobrá pro vaše nehty?

Žádný z odborníků nedoporučuje používat zubní pastu na nehty k podpoře růstu, protože výsledky výzkumu na podporu tohoto tvrzení prostě neexistují. Pravdou ale je, že pasta může pomoci zlepšit jejich celkový vzhled. "Předpokládá se, že bělicí zubní pasta může pomoci bělení nehtů a odstranění povrchových skvrn,“ říká dermatoložka Marisa Garshick. Konkrétně poukazuje na vzorce s jedlou sodou jako účinným nástrojem k odstraňování skvrn na nehtech. "Jedlá soda má přirozené bělicí vlastnosti,“ říká. "Když se na nehty použije zubní pasta obsahující jedlou sodu, může to pomoci bělení nehtů.“

Pedikérka Marcela Correa říká, že lidé také používají zubní pasty "k odstranění odolných zbytků laku na nehty. Je to pro nehty zdravější, než použití acetonu.

Jak používat zubní pastu pro lesklé nehty

Po zubní pastě tedy nehty rozhodně neporostou rychleji, ale pokud jde o používání zubní pasty na nehty jako rozjasňujícího prostředku, měli byste se ji naučit používat správně. "Někteří ji aplikují a nechají působit 10 až 15 minut,“ říká Garshick. "Poté je potřeba nehty opláchnout pod teplou vodou a použít malý kartáček, abyste odstranili vše.“

Přesto má Garshick lepší variantu a poukazuje na studii, která potvrzuje příznivé dopady vitaminu E na nehty, především pak na tzv. syndrom žlutých nehtů. Vitamin E má ve srovnání s pastou mnohem více výhod pro celkové zdraví nehtů, což z něj dělá lepší volbu.

Produkty schválené dermatology pro růst nehtů

I když jíte stravu bohatou na potřebné živiny, Garshick navrhuje použít ochranný balzám na nehty jako součást vaší každodenní rutiny. "Je důležité nejen zvlhčit ruce, ale i nehty, takže těm, kteří mají slabé a lámavé nehty, doporučuji na nehty nanést regenerační mast nebo vazelínu.“

Existuje však ale řada dalších vysoce účinných ošetření pro nehty, které jsou k dispozici na ochranu, hydrataci, posílení a růst nehtů. Stačí si jen vybrat v drogeriích nebo v on-line shopech s kosmetickými produkty. Dále čtěte: Kyselina polyglutamová je jedinečná hydratační složka pro suchou a dehydratovanou pleť.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47