Mrkev pomůže zastavit padání vlasů. Obsahuje vitaminy, které posilují vlasové kořínky

 Krása 
17. listopadu 2020 08:02 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
V mrkvi je obsaženo velké množství beta-karotenu, antioxidanty, minerály a předevšim vitamin A Pixabay
Vypadávání vlasů je sice přirozený proces, ale jen do určité míry. Pokud vám padá vlasů více, než je žádoucí, zkuste domácí přírodní lék. Obyčejnou mrkev.

Padání vlasů se častěji objevuje na jaře a na podzim. Někdy však bývá na vině i hormonální změna nebo nedostatek některých vitaminů. Po těch obvykle také ihned sáhneme. A některé z nich mohou vyjít i na stovky korun. Ovšem někdy se takový malý zázrak objeví i v té nejobyčejnější věci. V případě padání vlasů to může být klasická mrkev.

Proč právě mrkev

Možná, že už jste jako malí slyšeli, že byste měli jíst mrkev, protože je zdravá na oči. Stejně tak se říká, že než začnete sezonu opalování, měli byste jíst více mrkve. Svým způsobem je to i pravda. V mrkvi je obsaženo velké množství beta-karotenu, ale také antioxidanty, minerály a předevšim vitamin A. To, co už se o mrkvi ale neví, je fakt, že je především prospěšná pro naše vlasy.

Co dokáže s vlasy

Pokud budete častěji konzumovat mrkev, bude to znát na vašich vlasech. Budou  lesklejší a především silnější. Mrkev totiž pomáhá zlepšit prokrvení pokožky hlavy a tím pádem podpořit růst vlasů. A dámy pozor! Díky dalším látkám dokáže mrkev také zpomalit předčasné šedivění vlasů. Takže to určitě stojí za to dát si k večeři nebo svačině křupavou sladkou mrkev.

Nejenom na jídlo

Mrkev můžete užívat nejenom vnitřně, ale také si z ní připravit několik skvělých masek na vlasy, které je posílí, zmírní jejich lámavost a podpoří růst. 

Mrkvová kůra 

Očistěte mrkev a banán. Oboje nakrájejte na malé kousky, přidejte olivový olej. Směs rozmixujte na řidší pastu. Tu si naneste na vlasy přibližně na 30 minut a následně smyjte běžným šamponem.

Mrkvový olej

Mrkový olej je další skvělý zázrak. Buď si jej můžete koupit, ale počítejte s tím, že to není zrovna levná záležitost, nebo si jej snadno vyrobit doma. Mrkev nastrouhejte a vložte do skleněné nádoby. Přidejte k ní kvalitní olej. Směs nechte stát na tmavém místě přibližně jeden týden. Jakmile se olej zbarví do oranžova, sceďte jej a používejte jednou týdně před šamponováním vlasů. Lehce jej do nich vmasírujte, nechejte působit půl hodiny a umyjte tak, jak jste zvyklí. A do mrkve můžete zahalit také svou pleť. Recept na přípravu nejenom mrkvové masky jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve