Jak odstranit barvu z pokožky při linii vlasů

 Krása 
04. listopadu 2020 14:16 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Při domácím barvení dochází často k obarvení pokožky při linii vlasů Depositphotos
Do kadeřnictví si ještě několik týdnů nezajdeme, takže mnohé z nás čeká domácí barvení vlasů. A obarvená kůže je častým vedlejším efektem takových domácích pokusů.

Některou barvu lze umýt lépe, zejména pak světlé odstíny, ale co když si obarvíte kůži třeba černou nebo nějakým dalším tmavým odstínem? Odstranit takovou barvu z pokožky bývá pak poměrně složité. Proto nám odborníci poradili pár triků, jak na to.

Jak se vyhnout obarvení pokožky

To je samozřejmě ta nejlepší varianta. Odborníci proto radí použít vazelínu nebo minerální olej, kterým si potřete riziková místa předtím, než si začnete vlasy barvit. Tím zabráníte kontaktu barvy s pokožkou. Stačí přejet rovnoměrným množstvím vazelíny nebo oleje kolem linie vlasů a uší.

Mějte ale na paměti, že vazelína bude blokovat přístup barvy k vlasům, takže dbejte na to, abyste ji nanesli skutečně jen na pokožku. Zvlášť barvení šedin by pak bylo ještě komplikovanější.

Po nanesení barvy otřete všechna místa na kůži, kam se vám barva nechtěně dostala, ideálně nějakou tkaninou nebo třeba vlhkými ubrousky.

Jak odstranit barvu z kůže

Pokud se vám z nějakého důvodu nepodařilo předejít obarvení pokožky kolem linie vlasů, musíte přistoupit ke trikům, které vynalezli sami kadeřníci. Jedna kadeřnice dokonce používá samotnou barvu na vlasy k odstranění barvy z pokožky hlavy.

Jak na to? Nechte pracovat barvu ve vlasech a pokožku kolem linie vlasů mírně navlhčete. Pak samotnou barvu na vlasy do ní mírně vmasírujte, dělejte tak asi po dobu tří minut. Masáž pomáhá zahřát barvu a tím ji odstranit z pokožky hlavy. Jakmile se barva na postižených místech odlepí od pokožky hlavy a získá krémovou strukturu, barvu důkladně opláchněte.

Pokud vám barva při barvení stékala po krku nebo obličeji, není to rozhodně konec světa. Barva na vlasy vybledne z kůže obvykle během několika dní, i když nic neuděláte, ale pokud ji chcete odstranit ihned, můžete postižená místa jemně potřít vazelínou. Ta absorbuje většinu barviva a pak ji můžete setřít.

Pokud by výsledek nebyl optimální, zkuste jemné mýdlo nebo neparfémovaný prací prostředek. Potřete postižená místa a pak jemně otřete. Opakujte postup, dokud nedosáhnete požadovaného účinku.

V případě, že selžou všechny uvedené a prověřené triky, můžete si ještě krýt záda efektivním přípravkem na odstraňování skvrn od barvy na vlasy. Je cenově dostupný a funguje skvěle. Dále čtěte: Uhlíkovou pleťovou masku pro všechny typy pleti si můžete snadno připravit doma.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008