Je sezona dýní, zkuste je zapracovat do své péče o pleť. Budete příjemně překvapená

 Krása 
20. října 2020 10:32 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dýně se stále více prosazují v péči o pleť Depositphotos
Dýně nejsou dobré jen jako podzimní či halloweenská dekorace, případně jako potravina. Mají také překvapivé benefity v péči o pleť.

Ať už tedy chystáte dýňový koláč nebo dýňovou polévku, anebo dýně budete vyřezávat,  pravděpodobně jste si dosud nemyslely, že jsou také na seznamu produktů péče o pleť.

S dýněmi ke kráse

Ve skutečnosti je totiž dýně velmi prospěšná v péči o pleť, a proto se objevuje ve stále větším množství kosmetických produktů. Její dužina je bohatá na vitaminy A, B2 a C a obsahuje omega 3 a 6, stejně jako draslík, hořčík a zinek. Může proto pomoci předcházet tvorbě jemných linií a vrásek, ale také zánětu a akné. A pokud to nestačí, lze využít dýňové enzymy také jako způsob jemné exfoliace pokožky jako alternativu k AHA (alfa hydroxykyselině) a BHA (beta hydroxykyselině).

"Přírodní enzymy, jako ty v dýních, nabízejí mnohem šetrnější alternativu k tradičním metodám exfoliace, jako jsou peelingy nebo ošetření kyselinami, jež se v kosmetice používají," říká kosmetička Kate Bancroft.

Stručně řečeno, přidání přírodních enzymů do vaší péče o pleť dvakrát nebo třikrát týdně pomůže jemně vyhladit odumřelé buňky na povrchu, čímž bude vaše pleť svěžejší a zářivější.

Dýně se hodí i pro citlivější pokožku

"Dýňové enzymy bývají mnohem jemnější než AHA nebo BHA, takže mohou být zvlášť vyhledávány těmi ženami, které mají citlivější pokožku," říká Kate. Pokud tedy nejste fanoušky tradičních kosmetických kyselin, zkuste použít dýňové enzymy jako způsob, jak svoji pleť rozzářit. Kosmetických produktů s dýněmi je stále více.

Některé kosmetické společnosti začaly vyrábět už i dýňové cleansery, enzymové masky a čisticí gely. A je jen otázkou času, kdy dýňových produktů bude víc. První takovou vlaštovkou je například noční dýňový přípravek, který pomáhá pleti snižovat výskyt jemných linek a vrásek.

Například dýňovou masku si ale můžete vyrobit i samy doma. Potřebovat budete asi půl šálku dýně, syrové vejce, půl lžičky medu a jablečného octa. Dýni rozmixujte, přidejte vejce, med a jablečný ocet a promíchejte. Naneste na čistý obličej a nechte působit po dobu 15 až 20 minut. Dále čtěte: Parfémovým vrstvením si snadno vytvoříte svoji originální vůni. Poradíme, jaké vůně jdou dobře dohromady.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod