Jak zatočit s vráskami na čele když se chcete vyhnout botoxu

 Krása 
05. října 2020 09:48 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vrásky na čele dělají starosti všem ženám Depositphotos
Je to tak. Vrásky na čele jsou největším oříškem péče o pleť. Ale kromě botoxu, který sice vaše čelo krásně vyhladí, ale také nepřirozeně znehybní, jsou tu způsoby, jak si s vráskami na čele poradit.

Pokud chcete ušetřit za návštěvu nějaké zkrášlovací kliniky, jsou tu možnosti, jak si s vráskami na čele poradit v domácích podmínkách.

Běžné příčiny tvorby vrásek na čele

Stejně jako u mnoha jiných problémů péče o pleť hraje věk roli i ve vývoji vrásek na čele. Stárnutím způsobené snížení produkce kolagenu a elastinu ale neznamená, že do hry nevstupují i ​​další faktory. Například nadměrné opalování, kondice obličejových svalů, obličejová mimika, stres, gravitace, návyky či genetika.

Pozor ale na zásadní pravidlo. Pokud se tak trochu děsíte svých vrásek v zrcadle, když třeba zvednete obočí, mějte na paměti, že problém s vráskami neexistuje, pokud na vašem čele nejsou trvale i v momentě, kdy je vaše tvář doslova nehybná. Tedy dynamické vrásky vám nemusí dělat tolik starostí, jako ty statické.

Jak se zbavit vrásek na čele?

Nechat zmizet vrásky z čela úplně nejde. Ale existují metody, které rychle a účinně snižují jejich hloubku.

Velmi jemné a povrchové linie lze vylepšit dobrou péčí o pleť, včetně přísné ochrany před sluncem a používáním přípravků s retinolem, peptidy a antioxidanty. Antioxidační séra, jako jsou ta, která obsahují vitamin C, chrání pokožku před dalším poškozením tvorbou volných radikálů a zlepšením hyperpigmentace a jemných linek. To znamená, že pokud již existují silné, statické vrásky, je třeba je vylepšit pomocí moderní kosmetické medicíny, tedy laserovým ošetřením, nebo například injekcemi kyseliny hyaluronové.

Jak včas podchytit tvorbu vrásek na čele

Každý odborník vám odpoví stejně. Začněte se adekvátně o pleť starat včas. Trik spočívá v tom, abyste věděli, které produkty a ošetření zahrnout do svého režimu, a také to, kdy je použít. Obecně platí, že preventivní cestu proti stárnutí byste měli zahájit někdy mezi 20. a 30. rokem. Je těžké stanovit konkrétní věk, protože, jak jsme již zmínili, hraje roli také genetika.

A pak už přichází na řadu ty správné kosmetické produkty. Na vrásky na čele se hodí, jak už bylo řečeno, séra s vitaminem C, rovněž produkty s kyselinou hyaluronovou, samozřejmě krémy a séra s retinolem a v neposlední řadě rovněž zmiňované peptidy. Dále čtěte: Podzimní trendy v barvách na nehty, které budete chtít nosit i v zimě.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve