Dermatolog Madonny popsal šest chyb, kvůli kterým mnoho žen vypadá o sedm let starší

 Krása 
14. října 2020 10:02 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dermatolog slavné zpěvačky radí, co nás dělá staršími Depositphotos
V péči o pleť chyby dělat nechceme. Ale jsou to také špatné návyky, které mají velký vliv na stav naší pleti. A pokud se jich nezbavíme, budeme podle dermatologa zpěvačky Madonny brzy vypadat o sedm let starší.

Dermatolog Paul Jarrod Frank je Madonniným osobním dermatologem. A pojmenoval nejobvyklejší chyby v péči o pleť, které vidí u žen do 40 let, jež nenápadně vedou k poškození pleti a předčasnému stárnutí.

Nadměrná konzumace některých potravin potravin a alkoholu

Jíst hodně cukru, alkoholu, mléčných výrobků a zejména průmyslově zpracovaných potravin, není pro vaši tvář dobré. "Jde dokonce i o tzv. zdravé tyčinky, o nichž výrobci tvrdí, že obsahují hodně bílkovin," vysvětluje Frank. Skryté cukry a umělé přísady mohou vést k matné a unavené pleti. "Jezte skutečná, celá jídla a projeví se to na vaší pokožce,“ říká Frank, který dodává, že jídla bohatá na omega, jako jsou ryby a semena chia, jsou obzvláště dobrá pro udržení zářivé, plné pleti.

Používání nadměrného množství kosmetických produktů

Pravdou je, že pokud svoji pleť zásobujete nadměrným množstvím kosmetických produktů všeho druhu, dochází k opačnému efektu. Všechna ta séra a krémy nedají aktivním látkám příležitost pracovat. Rovněž vrstvení určitých produktů by mohlo nesouhlasit s typem vaší pokožky, působit proti sobě navzájem nebo dokonce aktivně dráždit pokožku. Například nikdy nemíchejte vitamin A nebo retinol a vitamin C, protože tato kombinace může způsobit, že pokožka bude mimořádně citlivá a náchylná k poškození sluncem. Také nemůžete na hydratační produkty nanášet produkty na bázi oleje, protože by se do pokožky nedostaly. “Najděte produkty, které chcete vyzkoušet, otestujte je po jednom a začleňte je ideálně do své běžné péče,“ radí Frank.

Kouření

Zní to trochu ohraně, ale je to tak. Kouření "rozkládá kolagen a vytváří jemné linie kolem úst,“ říká Frank. A to samé platí i pro elektronické cigarety a jiné náhražky starého dobrého tabáku.

Nadměrná exfoliace

Všechny chceme mít krásnou a hladkou pleť. Díky nadměrnému používání peelingů nebo například jílových masek můžeme dosáhnou přesného opaku. U žen do 40 let totiž jejich kůže prochází přirozeným procesem exfoliace každých 28 dní, takže je exfoliace více než jednou nebo dvakrát týdně naprosto zbytečná, respektive může být dokonce škodlivá. "Nadměrné odlupování vytváří zánět, přecitlivělost pleti a vyrážky,“ říká Frank. "Pokud na kosmetickém produktu máte napsáno, že obnovuje, detoxikuje nebo se jedná o zjasňující komplex, je v tomto produktu s největší pravděpodobností něco, co odlupuje pokožku,“ říká Frank.

Jak tedy poznáte, že jste s exfoliací zašly příliš daleko? "Nadměrně odlupovaná pokožka získá průsvitný vzhled,“ říká Frank. Váš obličej pak bude vypadat jako lesklý kus mramoru, což znamená, že se pokožka ztenčila a potřebuje regeneraci. Kůže může být svědivá a napnutá a může také ztmavnout, zvláště pokud jste náchylní k pigmentaci.

Nepravidelnost péče o pleť

Držet se každodenní rutiny péče o pleť se může občas jevit jako obtížné. Ale zvyknout si na pouhé tři kroky, tedy čisticí prostředek, hydratační krém a opalovací krém, se vyplatí. "Vytvořte si plán, jak se budete o svoji pokožku starat, a držte se ho,“ říká Frank. Pokud vše ostatní selže, přinejmenším se vám vždy podaří očistit si pleť a použít nějaký krém.

Absence opalovacího krému

Frank označuje nepoužívání denní ochrany před sluncem jako největší chybu v péči o pleť číslo 1, kterou ženy do 40 let velmi často dělají. Nikdy není příliš brzy na to, abyste začaly chránit svou pokožku. A opalovací krém je každodenní akcí, která dělá největší rozdíl v tom, jak vypadáte za pár let. Frank doporučuje ochranu před sluncem používat denně, třeba ve formě pohodlného spreje, jehož použití váš make-up nijak nepokazí. Dále čtěte: Jak po cvičení či běhání ošetřit vlasy, aniž byste si je museli mýt.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod