Jak fungují hydratační rtěnky a jaké složky jsou důležité

 Krása 
11. října 2020 09:27 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hydratační rtěnky jsou stále populárnější Depositphotos
Se suchými rty občas bojujeme každá. A místo rtěnky tak používáme balzámy. A proto je tu nový zázrak v podobě hydratační rtěnky.

Díky hydratační rtěnce budete moci nosit svoje oblíbené odstíny po celý den a navíc vaše rty zůstanou hydratované.

Jak fungují hydratační rtěnky

Dermatoložka Caroline Robinson si myslí, že hydratační produkty na rty by měly být součástí rutiny péče o pleť každé ženy. "Rty nemají žlázy jako zbytek naší pokožky a navíc pokožka na nich je tenčí,“ říká. "Z tohoto důvodu má pokožka na rtech tendenci být sušší a citlivější.“

Ale problém se suchými rty neznamená, že se musíte úplně vzdát make-upu. Hydratační rtěnky mohou docela dobře fungovat, pokud obsahují ty správné přísady.

Složky, jež jsou důležité

"Doporučuji volit výrobky na rty bez vůně a s vazelínou, glycerinem, dimethikonem, ceramidy nebo bambuckým máslem,“ říká Robinson. Rovněž zdůrazňuje důležitost ochrany rtů před sluncem a potřebu měnit produkty na rty v závislosti na ročním období a věku, protože právě podle těchto faktorů se obvykle mění i kůže na rtech.

Mezi další složky, které by měly dobré hydratační rtěnky obsahovat, patří bambucké máslo, kyselina hyaluronová, peptidy, vitamin E, kakaové máslo a antioxidanty. "Tyto klíčové ingredience zajistí, že rtěnky rty hydratují, než aby je vysušovaly,“ vysvětluje Robinson.

Matné rtěnky už rty nevysušují

Zatímco o matných rtěnkách dosud bylo známo, že vysušují rty, jsou nyní k dispozici hydratační polomatné rtěnky. "Bambucké máslo je klíčovou složkou 100% čisté matné rtěnky, která je velmi zvlhčující, zvláště když je doplněna o další klíčovou složku, kterou je vitamin E,“ dodává dermatolog Ahley Magovern.

Ten rovněž doporučuje pravidelné ošetření rtů produkty,  jako jsou různé Lip Boostery s kyselinou hyaluronovou. Tyto kosmetické produkty dokáží hydratovat a zvlhčit rty a rovněž zvýšit jejich objem a hebkost, čímž vytvoří zdravější a hladší základnu pro hydratační rtěnky.

Pokud chcete trvale hydratované a zvlhčené rty, Caroline Robinson doporučuje nanesení silné vrstvy produktu na rty na bázi masti před spaním. Díky tomu přes noc rty hezky zhydratují. Tyto produkty pomáhají bojovat proti známkám stárnutí a udržují rty mladistvé. Dále čtěte: Dlouhodobé fénování vlasy poškozuje. Rady, jak se dají udržet zdravé a pružné.

Témata: rtěnka, hydratace, krása
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008