Jak po cvičení či běhání ošetřit vlasy, aniž byste si je museli mýt

 Krása 
10. října 2020 08:05 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vlasy po cvičení není nutné vždy mýt Depositphotos
Známe to všichni. Jdeme si zacvičit nebo zaběhat a hned si musíme umýt vlasy. Ale vlasoví odborníci každodenní mytí vlasů vůbec nedoporučují. Co tedy dělat?

Věřte tomu nebo ne, mýt si denně vlasy šamponem opravdu není žádoucí. Po cvičení nebo běhu je to ale běžný rituál. Odborníci ale mají řešení.

Využijte suché šampony a spreje

Odborníci doporučují běžné mytí vlasů šamponem po sportu proložit ošetřením suchým šamponem nebo texturizačním sprejem.

Zatímco suchý šampon se hodí vždy, když nechcete, aby vaše vlasy vypadaly mastně, spreje jsou zase vhodnější v případě, kdy svému účesu navíc chcete dodat objem.

Jak ošetřit vlasy po sportu suchým šamponem

Není to tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Pokud byste totiž suchý šampon nanesli na zpocené vlasy, dočkali byste se nechtěného efektu bílých skvrn ve vlasech. Proto vlasoví odborníci doporučují suchý šampon do vlasů aplikovat a následně vlasy vyfénovat, ale pozor, pouze studeným vzduchem.

Jak ošetřit vlasy po sportu texturizačním sprejem

Ani v tomto případě to nejde jako při běžné úpravě vlasů. I v tomto případě by vám ve vlasech zbyly nevzhledné slepeniny. Proto odborníci radí vrstvit sprej. To znamená, že vlasy posprejujete texturizačním sprejem, necháte zaschnout a rozčešete. A celou proceduru budete opakovat dvakrát nebo třikrát, než budete s výsledkem spokojeni.

Nezapomeňte, že jak suchý šampon ve spreji, tak texturizační spreje před použitím musíte řádně protřepat. Vybírat je rozhodně z čeho. Obecně ale platí, že pokud si vyberete ten správný produkt, rozhodně nebudete muset po každém cvičení či běhu svoje vlasy mýt ve sprše stále dokola. Dále čtěte: Jak zatočit s vráskami na čele, když se chcete vyhnout botoxu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod