Jak se zbavit roztřepených konečků i bez stříhání vlasů

 Krása 
16. října 2020 10:46 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Roztřepené vlasy potřebují speciální péči Depositphotos
Také bojujete s roztřepenými konečky svých vlasů? Vypadají suché a nevzhledné, někdy dokonce jakoby zacuchané? Nemusíte je nutně stříhat. Poradíme, co s tím.

Roztřepené konečky vlasů jsou způsobeny fyzikálními a chemickými faktory, jež způsobují progresivní poškození kutikul, které normálně vlasy chrání.

Co přesně tedy způsobuje roztřepení konečků?

Můžete mít jak fyzické, tak chemické poškození vlasů a znalost rozdílu mezi těmito dvěma druhy poškození vám pomůže zjistit nejlepší strategii, jak tomuto procesu zabránit.

Fyzické poškození může pocházet z kartáčování nebo česání, častého používání horkých nástrojů, jako jsou kulmy nebo žehličky, a také z častého napínání vlasů, například když si pletete copy. Chemické poškození pochází z barvení vlasů, relaxačních nebo trvalých procedur a dokonce i keratinových ošetření.

Vlasoví odborníci nám proto poradí, jak vlasy správně ošetřovat.


Jak se zbavit roztřepených konečků

Pravda je trochu krutá. Nejde to. Jakmile jsou vlasy jednou roztřepené, nepomůže nic. "Výrobky, jako jsou oddělovače, kondicionéry a ošetřovací masky, mohou utěsnit vnější vrstvu pramenů, takže dočasně vypadají hladší a méně roztřepené a měkčí,“ říká vlasová expertka Birnur Aral.

Takže nakonec nezbyde nic jiného, než roztřepené konečky nechat ustřihnout. Důležité ale je, aby se to neopakovalo stále dokola. Protože to se právě děje často. Vaše kadeřnice roztřepené konečky ustřihne a za pár týdnů se situace opakuje.

Jak zabránit tvorbě roztřepených konečků

Po dalším zastřihnutí vyzkoušejte následující rady, které pomohou zabránit roztřepení vlasů.

Nekartáčujte mokré vlasy

Mokré vlasy jsou obzvláště náchylné k poškození. Po mytí vlasů, pokud se tedy potřebujete ihned učesat, zvolte raději hřeben se širokými zuby nebo tzv. mokrý kartáč, který je speciálně navržen pro česání mokrých vlasů.

Omezte tepelné ošetření vlasů

Teplo může způsobit velké poškození vašich pramenů, zvláště pokud nedodržíte správná opatření. "Před použitím stylingové žehličky vlasy zcela osušte, protože voda zachycená v pramenech po zahřátí vlasy poškodí,“ říká Aral. "Před použitím fénu či žehličky naneste na vlasy stylingový přípravek s tepelnou ochranou. Povlékne prameny přísadami, jako jsou polymery, které vydrží vysoké teploty a vytvoří tak příznivý štít, který sníží poškození.“

Pokud můžete, vlasy vysoušejte buď přirozeně, nebo použijte vysoušeč nastavený na co nejnižší teplotu.

Používejte kondicionéry

Kondicionéry jsou jednou z nejlepších věcí, které můžete udělat, abyste se zbavili roztřepených konečků. Pokud je máte, je to jasné znamení toho, že vaše vlasy potřebují více hydratace.

Odborníci rovněž radí, abyste spali na saténovém polštáři, který snižuje tření. Dále čtěte: Saténová tkanina udrží vaše vlasy déle zdravé, lesklé a bez poškození.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47