Zařaďte jojobový olej do své péče o pleť. Dokáže téměř zázraky

 Krása 
03. listopadu 2020 10:09 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Tento olej má mnoho benefitů  Depositphotos
Oleje všeho druhu jsou v poslední době opravdu všude. Oleje na pleť, tělo i vlasy, ale ten jojobový s vaší pletí udělá opravdové zázraky.

Jojobový olej je navíc víceúčelový. "Jojobový olej lze použít jako zvlhčovač, zesilovač lesku vlasů, odstraňovač make-upu, změkčovač kůže na nohou nebo jako balzám na rty,“ říká dermatoložka Stacy Chimento.

Co je jojobový olej

"Jojobový olej se vyrábí ze semen rostliny Simmondsia chinensis (jojoba) a je ve skutečnosti voskem, ale funguje jako olej,“ vysvětluje doktor Alan Durkin. "Je známý svou dlouhou trvanlivostí a vysokou odolností vůči vysokým teplotám.“ Jojobový olej se běžně vyskytuje v tělových mlécích, v krémech na obličej, šamponech a kondicionérech. Samotný olej lze použít také na pokožku, vlasy a nehtovou kůžičku.

Můžete si také všimnout, že některé jojobové oleje jsou uvedeny jako organické, zatímco jiné nikoli. "Hlavním rozdílem je způsob, jakým se rostlina pěstuje. Organické rostliny se pěstují pomocí udržitelných postupů, které udržují zdravé prostředí bohaté na živiny, které umožňuje růst více rostlin,“ vysvětluje Dr. Durkin. "Neekologické rostliny se pěstují konvenčními metodami, při nichž se používají syntetické pesticidy, herbicidy, fungicidy a hnojiva a také genetické modifikace.“

Co všechno jojobový olej umí

Tento olej je fantastický pro obličejovou pleť i pro pokožku na těle. Je to lehčí olej, ale hluboce hydratační a plný živin, vitaminů a minerálů, které jsou nedílnou součástí zdraví naší pokožky.

Zvlhčuje suchou pokožku

"Důvodem, proč je jojobový olej tak silným zvlhčovačem, je jeho schopnost působit stejně jako přírodní oleje obsažené v naší pokožce,“ říká Dr. Durkin. Díky této schopnosti přiměje pokožku, aby si myslela, že vyprodukovala dostatek vlastního oleje. Při použití na pokožku se doporučuje použít jojobový olej ihned po koupeli, aby se plně vstřebal.

Zjemňuje hrubou kůži

Jojobový olej, který se může pochlubit množstvím mastných kyselin, pomáhá změkčit a uklidnit hrubou kůži nebo různé záděrky. Stačí nanést malou kapku na postižené místo a vmasírovat.

Vyživuje a léčí suché rty

Ať už je jojobový olej napuštěn v balzámu na rty nebo používán samostatně, díky svým vitaminům a minerálům uklidní suché popraskané rty. Absorbuje se velmi snadno, takže se nemusíte bát, že na vašich rtech zanechá mastný zbytek.

Rozzáří pleť

Zvyšováním vlhkosti pokožky pomáhá jojobový olej snížit otupělost pleti a zvýšit její jas. Aplikujte pět kapek na obličej ráno a večer po čištění. Rychle se vstřebává a nemusíte jej oplachovat.

Vyhladí jemné linie a vrásky

Díky komplexu vitaminu B, který bojuje proti volným radikálům a opravuje poškození buněk, a vitaminu E, který pomáhá urychlit regeneraci buněk, je jojobový olej skvělou přísadou proti stárnutí. Použijte jej nanášením na čistou a suchou pokožku ráno i večer.

Zvlhčuje vlasy

Díky mastným kyselinám a dalším vitaminům a živinám je jojobový olej skvělým ošetřením pro suché vlasy. Vmasírujte samotný olej do čerstvě umytých vlasů a nechte ho přes noc pronikat a vyživovat vlasové prameny.

A to není všechno. Z jojobového oleje profitují i ty ženy, které se potýkají s problémem roztřepených konečků. Vysoká koncentrace vitaminů B a E a minerálů také podporuje sílu a růst vlasů. Jojobový olej obsahuje také zinek a měď, které jsou nezbytné pro růst vlasů, takže vlasy jsou zdravější a je méně pravděpodobné, že budou vypadávat. Dále čtěte: Vyrobte si doma vlastní přírodní deodorant. Funguje výborně a je bez chemie.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve