Efekt větších očí. Stačí se naučit pár správných kosmetických tahů

 Krása 
02. listopadu 2020 10:48 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Optického zvětšení očí docílíte snadno Depositphotos
Větší oči si přeje spousta žen. Díky kosmetice je to ale překvapivě snadné. Stačí jen pár správných tahů.

Tento návod je natolik univerzální, že půjde dohromady s jakýmkoliv make-upem. Takže se prostě naličte jako vždy a pak přidejte následující rady.

Připravte řasy

Než sáhnete po jakýchkoli kosmetických produktech, připravte správným způsobem svoje řasy. Použijte klasické kleštičky na řasy a natočte je nahoru. Už to samo o sobě opticky vaše oči zvětší.

Možná si myslíte, že tmavé stíny pod spodními řasami oči zmenšují, ale opak je pravdou. Proto pod ně naneste štětečkem hnědé nebo černé stíny podle toho, jak si budete líčit oči. Použít samozřejmě můžete i kosmetickou tužku a nanesenou barvu následně mírně jejím druhým houbovitým koncem (pokud ho má) nebo štětečkem rozmazat.

Víčka potřebují bázi

Nyní přejděte k víčkům. Naneste na ně štětečkem bázi v tělovém odstínu. Správně by barva báze měla být o malinko světlejší než vaše pleť. Následně přes bázi naneste svoje stíny. Vizážisté doporučují pro zvětšení očí používat spíše pleťové odstíny, pokud jste ale zvyklé na jiné odstíny, zůstaňte u svých oblíbených barev.

Báze pod očními stíny je důležitá. Zajistí totiž, že vaše oční stíny vydrží na svém místě podstatně delší dobu, takže i vaše oči budou opticky větší mnohem déle.

Řasenka a kartáček

Jako poslední samozřejmě přichází na řadu řasenka. Tu naneste na horní řasy a ideálně ještě poté řasy pročešte speciálním kartáčkem na řasy. Tím zajistíte, že se řasenka dostane až k samotným kořínkům řas, čímž se opticky vaše oči zvětší.

Kartáčkem na řasy je možné si řasy také rovnou namalovat. Stačí jen kartáčkem přejet po aplikátoru vaší řasenky, nabrat samotnou řasenku do kartáčku a řasy namalovat kartáčkem.

A to je prakticky vše, jak pomocí kosmetických přípravků, které běžně máte doma, docílit optického zvětšení očí. Jak už bylo řečeno, tou nejsprávnější variantou je podle vizážistů použití pleťových očních stínů na víčka a hnědých stínů pod dolní řasy. Vyzkoušejte a uvidíte. Dále čtěte: Probiotika nejen pro zdraví. Prozradíme, která jsou dobrá pro krásu vaší pleti a vlasů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod