Netroufáte si na červenou rtěnku? Problém je ve vaší hlavě

 Krása 
12. dubna 2018 07:50 / Iva Dvořáková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Smyslnost a ženskost, to je červená rtěnka Pexels
Červená rtěnka sluší každé ženě, i když mnoho z nás říká spíš opak. S našimi tipy už ale budete vědět, na co si dát pozor a jak rtěnku nosit.

Působí elegantně a nadčasově. Když si ji dáte na rty, hned se začnete cítit i chovat víc žensky. Zvedne vám sebevědomí. Co to je? Červená rtěnka! Je považována za symbol ženskosti. Dokáže nás z neupravené paní přeměnit během pár vteřin v trendy ženu, která se nebojí vybočit z davu a přitáhnout pohledy.

Přesto se najde spousta z nás, která si ji odmítá na rty dát. Máte pocit, že všem ostatním červená rtěnka sluší, jen vy v ní vypadáte fakt hrozně? Čím to je? Znamená to, že jste ještě nenašla ten správný odstín červené, nebo nemáte odvahu na to ji vyzkoušet.

Kdo hledá, najde

Hledání správného odstínu nevzdávejte. Zkoušejte i takové odstíny, které vám na první pohled připadají extrémně výrazné. Některé rtěnky na první pohled vypadají křiklavě, ale v realitě v kombinaci s vaší přirozenou barvou rtů budou vypadat skvěle. 

Při výběru odstínu rtěnky se dívejte na váš odstín pleti. Pokud máte světlou pleť, zvolte chladnější podtón rtěnky, pokud jste snědší, klidně zkuste opravdu výraznou červenou. Čím užší máte rty, tím světlejší odstín červené berte. 

Odvaha vybočit

Spoustu žen od červené rtěnky odrazuje to, že by si připadaly trapně, směšně nebo přísně. Prostě by přitahovaly nežádoucí pohledy.

Co když ty strachy máte ale jenom v hlavě? Zkuste je porazit tím, že si rtěnku na rty dáte a necháte si ji tam minimálně čtvrt hodiny, abyste si na sebe zvykla.

Choďte kolem zrcadla a sem tam se na sebe usmějte. A vnitřního kritika, který říká, že jste se rtěnkou trapná nebo nejste dost hezká, na tu dobu zamkněte do komory nebo do sklepa. 

Uvidíte, že díky této malé radě vezmete červenou rtěnku na milost. A pokud nechcete nadčasovou červenou, ale máte ráda trendy, v tomto článku naleznete, co právě frčí.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve