Pro lepší pleť a mladší vzhled už se stačí vyspat. Objevte kouzlo anti-aging polštářů

 Krása 
16. listopadu 2020 14:53 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dobrý spánek je pro mladistvou pleť nezbytností Depositphotos
Všechny ženy mají jedno společné - chtějí být krásné. Každá svým vlastním způsobem, ale žádná žena neusíná s přáním, že by chtěla být ráno ošklivější. Podle výrobců speciálních polštářů je ale nejjednodušší cestou ke kráse spánek. Spánek na polštářích, které slibují omlazení.

Svému obličeji věnujete maximální péči, ale i přesto se vám objevují první vrásky? Možná je čas něco změnit. Možná to není ani krém, ani maska, ani odličovač, ale je to něco, co se vám při slovech "péče o pleť" vůbec nevybaví. S omlazením totiž může pomoci i polštář.

Dostatek spánku je prospěšný v každém případě. Naopak jeho nedostatek způsobuje větší zvrásnění pleti, kruhy pod očima, opuchlost a celkově unavený vzhled pleti. Nejen jeho dostatek je však důležitý. Podstatné je totiž, na čem spíte. A právě anti-aging polštáře vám s bojem proti prvním projevům stáří mohou pomoci.

Špatným spánkem ku stáří

Při spánku, kdy je hlava celou vahou tlačena na polštář, dochází k tvorbě předčasných vrásek mnohem více, než byste čekala. Takový spánek působí otlaky a pomalu a nenávratně poškozuje svalové struktury obličeje. Ten pak vypadá unaveně, ochable a staře. Máte jedinou možnost: spát na zádech, nebo si pořídit speciální polštář. S výběrem polštáře vám může pomoci i tento článek.

Co jsou anti-aging polštáře

Polštáře, které pomáhají bojovat se stářím a nevzhlednou pletí, mají atypický tvar a jsou vyrobeny z líné pěny, která se dokonale přizpůsobuje tvaru těla. Většinou mají tvar kříže, který při spánku podepře bradu, ale vaši tvář nic neotlačuje. Navíc rameno skvěle zapadá do vykrojené části. Jsou vhodné hlavně pro milovníky spaní na břiše, ale zaručují pohodlí i při spánku na zádech či boku.

A jak to celé funguje

Díky vykrojenému tvaru je hlava perfektně podepřena a můžete volně dýchat. Celou noc je obličej uvolněný, nedochází k tlaku na žádný konkrétní bod a pokožka může být dostatečně prokrvena. Pokud navíc spíte na klasickém polštáři obličejem dolů, setřete si většinu nočního krému dříve, než pořádně zaberete.

Pomohou nejen s vráskami

Rovněž dochází k podpoře ramen, čímž se sníží tlak na krční páteř a vy se ráno můžete probudit mnohem více svěží a bez bolestí právě krční páteře. Není tedy vhodný jen pro pleť, ale i pro zdravá záda. Celkový zdravotní stav totiž na krásu neméně působí.

Vitaminový povlak

Součástí anti-aging polštáře bývá také saténový povlak, který je napuštěn vitaminem E, jojobovým olejem a Aloe Vera. Jojobový olej dodá pleti živiny a díky vitaminu E se probudíte s rozzářenou pletí. Aloe Vera je navíc výborným pomocníkem v boji s akné a zmírňuje otoky. Povlak si dokonce můžete pořídit i na váš stávající polštář.

Správná péče o polštář

Pokud podobným vymoženostem nevěříte, zaměřte se alespoň na svůj polštář. Je totiž velkou pravdou, že špatnou péčí o svůj polštář zbytečně svou tvář činíte méně atraktivní. Při spánku se totiž tělo, včetně tváře, potí, odlupuje se stará kůže a do polštáře se vsákne i trocha těch slin. To všechno působí další a další noci zpět na vaši pokožku. Minimálně jednou za týden proto povlak na polštář vyměňte a alespoň jednou za měsíc vyperte i polštář. Když to zvládnete dvakrát či třikrát, jedině dobře. Uvidíte, jak rychle se zbavíte mastné kůže a zanesených pórů. Bez dostatečné hygieny a péče o obličej se však rovněž neobejdete.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod