Vypadávání vlasů je velmi nepříjemný problém. Rozmarýnový olej je přírodní cesta, jak zachránit řídnoucí hřívu

 Krása 
01. února 2022 20:55 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Rozmarýnový olej je přírodní cesta, jak zachránit řídnoucí hřívu Depositphotos
Na sociálních sítích se to v poslední době hemží informacemi, jak používání rozmarýnového oleje snižuje vypadávání vlasů a podporuje jejich růst a je stejně účinný jako chemický minoxidil, který se nachází v mnoha vlasových produktech.

Ale skutečně může celkem obyčejný olej ze známé bylinky být tak mocný?

Rozmarýnový olej

V odpovědi na hádanku, zda je lepší profesionální produkt s minoxidilem, nebo rozmarýnový olej, tricholog Ricardo Vila Nova vysvětluje: "Každý produkt má svou vlastní reakci, pokud jde o chemický účinek prevence genetické degenerace vlasů. Pokud se ale podíváme na přirozenější způsoby ošetření vlasů, například zvýšení průtoku krve, zvýšení množství bílkovin, které se dostávají do vlasů, tak je tu stejný účinek nebo síla při použití rozmarýnového oleje."

A co víc, používání přírodních produktů, jako je rozmarýnový olej, není jen tak dobré jako chemická varianta vlasových produktů, je totiž ještě lepší. Je to samozřejmě mnohem šetrnější, organický způsob, jak přistupovat k ochraně a metabolismu vlasů.

Tento zázrak ale není pro každého

Rozmarýnový olej skutečně dokáže nakopnout metabolismus vlasového kořene a má také jisté protizánětlivé účinky, které zase minimalizují hromadění fibrinů, které přispívají k ztenčování vlasů.

Je ale důležité si uvědomit, že rozmarýnový olej nemusí fungovat tam, kde je ztráta vlasů daná genetikou a všemocný není ani u lidí, kteří už o hodně vlasů přišli. O to důležitější tedy je i prevence. Takže pokud rozmarýnový olej zařadíte do své pravidelné péče o vlasy, nic tím rozhodně nezkazíte, protože vaše vlasy budou mnohem zdravější.

Rozmarýnový olej proto používejte dvakrát až třikrát týdně. Vmasírujte jej do vlasů a pokožky hlavy a nechte působit asi hodinu. Pak vlasy pečlivě umyjte svým šamponem a ujistěte se, že jste všechen olej z vlasů a pokožky hlavy vymyli. Pokud by tam totiž nějaký olej zůstal, mohl by se stav vašich vlasů naopak zhoršit.

Zdroj: Woman and Home, Healthline.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47