Kyselina polyglutamová je jedinečná hydratační složka pro suchou a dehydratovanou pleť

 Krása 
13. listopadu 2020 09:54 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kyselina polyglutamová je novým kosmetickým zázrakem Depositphotos
Určitě už víte, jaké jsou výhody zázračné kyseliny hyaluronové v péči o pleť. Ale už jste slyšely, co všechno umí kyselina polyglutamová?

Kyselina polyglutamová se díky svým ultra hydratačním vlastnostem stále častěji objevuje na trhu a je užitečným doplňkem péče o pleť pro ty, kteří mají suchou nebo dehydratovanou pokožku.

Co všechno kyselina polyglutamová umí

Lékařka a ředitelka Medispa v Londýně Dr. Nyla Raja vysvětluje, že kyselina polyglutamová (PGA) je silný ve vodě rozpustný peptid, který je odvozen z fermentovaných sójových bobů a přirozeně se vyskytuje v našem těle. "PGA je jednou z nejvíce hydratačních složek a může sloužit mnoha účelům od zvýšení pružnosti pokožky a minimalizace pigmentace až po snížení vzhledu jemných linek. Má neuvěřitelné schopnosti zadržovat vodu a ve vodě dokáže udržet až tisícinásobek své vlastní hmotnosti," říká Dr. Raja. Navíc skvěle utěsňuje pokožku, což jí umožňuje udržet si vlhkost mnohem déle než obvykle. Je to účinná složka, která zanechá pokožku hladkou a zářivou.

Hydratuje více než kyselina hyaluronová?

"Kyselina hyaluronová, jinak známá jako HA, je již dlouho považována za super produkt  pro svoji hydratační schopnost, avšak kyselina polyglutamová má schopnost zadržovat zhruba 10krát více vlhkosti než samotná kyselina hyaluronová," říká Raja. „Klíčovým rozdílem mezi kyselinou polyglutamovou a kyselinou hyaluronovou je, že PGA vytváří film přes povrch kůže, který zabraňuje odpařování vody. Kyselinu hyaluronovou však lze používat i s PGA, protože je ideální pro hydrataci nižších úrovní pokožky a umožňuje pokožce udržet si vlhkost na hlubší úrovni. 0bě pracují ve vzájemné synergii."

Nakonec kombinací kyselin hyaluronové a polyglutamové v rámci režimu péče o pleť zajistíte, že budete hydratovat nejnižší úrovně pokožky a utěsňovat horní úrovně, což povede k maximální hydrataci. Tato kombinace je dokonalým řešením pro napjatou a dehydratovanou pokožku.

Jak kyselinu polyglutamovou ideálně používat

Můžete ji používat ráno nebo večer, i když Dr. Raja doporučuje spíše ranní aplikaci. Po očištění pleti doporučuje použít produkt s kyselinou hyaluronovou a následně ještě aplikovat kyselinu polyglutamovou pro ještě vyšší úroveň hydratace a uzavření veškeré vlhkosti.

Díky své jedinečné schopnosti utěsnit vlhkost bude ze schopností této kyseliny těžit především suchá nebo dehydratovaná pokožka. Není tedy důvod bát se ji použít. Pokud ale máte senzitivní pleť, otestujte její reakci na tento nový zázrak kosmetiky na malém kousku vašeho obličeje. Dále čtěte: Nezanedbejte péči o pleť a vlasy. Než se dostanete do kosmetického studia, pomůže obyčejný jogurt.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod