Dekolt odhalí váš věk. Načte se správě pečovat o pleť na krku a vyhněte se vráskám

 Krása 
11. listopadu 2020 11:34 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Krk i dekolt potřebují pravidelnou péči Depositphotos
Na pleť na krku často zapomínáme a veškerou svoji pozornost směřujeme na obličej. Jenomže časem se začnou objevovat nepříjemné a nevzhledné vrásky i na krku. Přitom tomu lze poměrně jednoduše předejít.

Dermatologové proto připomínají, že i pleť na krku potřebuje svoje pravidelné ošetření a péči. Jak tedy na to?

Vyživujte pleť na krku

"Suchá kůže znamená matnou pokožku, a to nejen na vaší tváři, ale i na krku," říká chicagská dermatoložka Sonya Kenkare. Doporučuje proto využít hydratačního krému na obličej i na krk tak, že ho rovnoměrně uhladíte po celém krku až ke klíčním kostem. Za tímto účelem můžete použít jak běžný noční krém s kyselinou hyaluronovou, tak třeba séra s vitaminem C.

Chraňte krk před sluncem stejně jako obličej

Už dávno víme, že dermatologové radí začlenit ochranu proti slunci do své běžné péče o pleť, a to jak v létě, tak i v zimě. A to samé by mělo platit i pro oblast krku. Kůže na krku se totiž z poškození sluncem léčí pomalu a v průběhu času se na něm mohou vytvořit skvrny, vrásky a ochabnutí kůže.

Zpevňujte kůži na krku

Kožní buňky na vašem krku a dekoltu se regenerují pomaleji než na obličeji, říká dermatoložka Sonya Kenkare. Přirozeně regenerují v noci, proto je vhodné použít zpevňující sérum na noc. Ideální jsou séra obsahující peptidy podporují produkci kolagenu, kyseliny hyaluronové a elastinu. Na trhu jsou dokonce specializovaná séra na krk a dekolt, jejichž aplikátory umožňují snadné ošetření krku a dekoltu.

Předcházejte tvorbě vrásek

"Produkty s retinolem jsou nejlepší pro zjemnění vrásek,“ říká Dr. Kenkare. Zároveň doporučuje dbát rovněž na správnou polohu hlavy. Například pokud dáváte dlouho hlavu dolů, například abyste mohli sledovat svůj mobil, tablet nebo počítač, časem se na krku vytvoří vodorovné vrásky.

Tvorbě vrásek na krku a dekoltu prospívá rovněž spánek na boku. Je tedy dobré korigovat i způsob vašeho spaní. Pokud ovšem polohu na boku milujete, existují samolepicí silikonové náplasti, které lze nalepit na dekolt, krk a dokonce i na paže a které zvyšují vlastní schopnost těla produkovat kolagen pro hladší pokožku a brzdí tvorbu vrásek. Dále čtěte: Nezanedbejte péči o pleť a vlasy. Než se dostanete do kosmetického studia, pomůže obyčejný jogurt.

Témata: dekolt, vrásky, péče, krása
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod