Jaká péče o pleť je pro vás nejlepší v závislosti na vašem věku

 Krása 
29. listopadu 2020 10:05 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
S věkem se mění i naše pleť Depositphotos
Pokud jde o péči o pleť, většina z nás spadá do jednoho ze dvou táborů. Existují ti, kdo nikdy nemění svoji rutinu, používají stejné, mnohy nevhodné produkty, a ti druzí pro změnu chodí třeba na botox ještě předtím, než se na jejich obličeji objeví první vrásky.

Jak ale stárneme, naše pleť se mění. To, co fungovalo, když nám bylo přes dvacet, už nestačí, když je nám přes třicet nebo přes čtyřicet. A pokud si chceme udržet mladistvou pleť co nejdéle, musíme přizpůsobit náš režim péče o pleť počtu svíček na našem narozeninovém dortu. Odborníci poradí, jaké produkty bychom měli používat v našich 20, 30, 40 a dalších letech. Tady, jak se v každém věku postavit stárnutí tváří v tvář.

Když je vám 20

V tomto věku je vaším cílem zachování a ochrana. Ve vašich 20 letech mnoho kožních problémů, které máte, pochází z bezstarostného života a zanedbávání péče. Tedy párty a probděné noci, příliš mnoho alkoholu a opalování bez opalovacího krému. Mohou se začít tvořit první jemné linie. Chcete-li je odvrátit a čelit svým hříchům na pokožce, je důležité zahájit důslednou péči o pleť, která zahrnuje SPF.

Do ideálního režimu by tak mělo patřit pravidelné čištění pleti, denní používání hydratujícího krému, pokud hodně chodíte na párty, tak jako noční ochranu pleti používejte nějaké sérum, které obsahuje extrakt z granátového jablka, vitamin C nebo extrakt z hroznových jader. Antioxidanty "eliminují škodlivé volné radikály zodpovědné za většinu toho, co vnímáme jako stárnutí pokožky, včetně jemných linek, pigmentových změn a nepravidelností textur,“ říká dermatolog Howard Murad. Po séru samozřejmě na noc musí následovat klasický hydratační krém. Místo očního krému Murad doporučuje hledat hydratační přísady jako ceramidy, sodík PCA, aminokyseliny, esenciální mastné kyseliny a alfa a beta hydroxykyseliny. "Chrání před suchou pletí a tvorbou jemných linií doplňováním přirozeně se vyskytujících kožních lipidů.“

Když je vám 30

Pokud jste třicátnice, pak je tvorba jemných vrásek vaším velkým tématem. Oční krém byste tedy měly používat ráno i večer. Oční krém se širokým SPF účinkuje dobře ve dne a hydratační oční krém je ideální na večer.

Denně, před aplikací opalovacího krému, použijte zvlhčovač, sérum nebo krém s vysokým obsahem antioxidantů. "Existují důkazy o tom, že antioxidanty působí synergicky se sluneční clonou, aby pomohly chránit pleť před poškozením,“ říká Murad. Přidejte také do svého režimu retinoid, který pomůže zlepšit celkovou strukturu a tón pleti. Aplikujte retinoidy v noci a vyvarujte se jejich nanášení na horní víčka.

Pokud má vaše pokožka pocit, že po nanesení retinoidu potřebuje další vlhkost, použijte základní hydratační krém, který už neobsahuje další retinol.

Když je vám 40

Pokud je vám 40 let, pak už se potýkáte s výrazovými vráskami mezi obočím a kolem očí a úst. "Vaše hladina estrogenu se zužuje, takže se vaše pokožka vysušuje,“ říká Murad. Oblast krku a dekoltu by také mohla začít vytvářet první vrásky. Celkově budete muset přidat vlhkost a přísady vytvářející kolagen, jako jsou peptidy. Klíčová je ochrana proti slunci, abyste zabránily dalšímu poškození. A vyberte produkt, který obsahuje antioxidanty, abyste bojovaly proti volným radikálům a pomohly zvrátit některá poškození, která již máte.

Retinoidy a peptidy jsou dvě skupiny složek, které byste měly přidat do své péče o pleť, pokud tak už nečiníte. Peptidy mohou pomoci obnovit kolagen, zvláště pokud se používají v kombinaci s retinoidy zlepšujícími strukturu pokožky, jako je retinol. Chcete-li získat obě složky v jedné dávce, vyberte si nějaké sérum. Murad také navrhuje použít produkt proti stárnutí speciálně vyvinutý pro krk, který obsahuje fytoestrogeny, retinoly a kořen lékořice. Použijte zvlhčovač, který má vysokou hladinu glycerinu nebo kyseliny hyaluronové, aby pokožka udržovala potřebnou vlhkost.

Když je vám nad 50

Pokud je vám 50 a více let, vaším heslem je "vlhkost, vlhkost, vlhkost,“ říká Murad. Ochabnutí pleti jsou vaše největší problémy a krémy a séra toho dokáží jen část. Pokud hledáte dramatičtější výsledky, kromě použití výkonných produktů, které obsahují peptidy, retinoidy nebo alfa hydroxidy nebo aminokyseliny, zvažte laserová ošetření a další možnosti neinvazivního nebo invazivního omlazení pleti.

Používejte krémový čisticí prostředek, který hydratuje pokožku při jejím čištění.
Vyberte si zvlhčovací krém, který obsahuje SPF, aby byla pokožka hydratovaná a chráněná. Vzhledem k tomu, že přísady jako retinoidy mohou zvýšit citlivost pokožky na slunce, je každodenní používání opalovacích krémů nutností. Denně aplikujte SPF  sérum bohaté na peptidy, které vám pomůže vybudovat kolagen. Hledejte ten, který obsahuje také antioxidanty pro boj s volnými radikály, nebo kyselinu hyaluronovou, která udržuje vlhkost. V noci naneste retinoid před zvlhčovač. Váš zvlhčovač by měl obsahovat fytoestrogeny, které pomáhají při hormonálním stárnutí. A i když to zní příliš jednoduše, obyčejná vazelína je skvělý způsob, jak zadržet vlhkost z vašeho hydratačního krému, což je nyní důležitější než kdy jindy. Dále čtěte: Novým hitem v péči o pleť jsou kosmetické kapsle.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008