Co napovídá střih vlasů o vaší povaze

 Krása 
26. listopadu 2020 14:08 / Hana Jordánová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Mikádo je nejčastěji volený střih a je stále in Depositphotos
Vlasy jsou korunou vaší osobnosti. Střih vlasů a starost o ně pak vypovídá mnohé o vaší povaze. O bohaté husté hřívě sní snad každá žena. Obvykle však musí střih volit s ohledem na jejich konzistenci.

Je mnoho žen, které se nedokážou rozhodnout, jaký střih vlasů by měly nosit, aby vypadaly pořád dobře. Na prvním místě stojí samozřejmě péče o vlasy. Abychom měly vlasy stále lesklé, vyživené a zdravé, o to se postará vlasová kosmetika. Střih vlasů pak volíme podle naší povahy, aniž bychom si to uvědomovaly.

Účes o vás prozradí víc, než byste si myslely. Jak se o vlasy staráte, kolik času jste ochotny věnovat svým vlasům nebo jestli jste typ spíše sportovní nebo elegantní. Pokud nejste ochotné se svým vlasům každé ráno věnovat třeba hodinu, není moudré volit střihy vlasů náročné na údržbu. Pokud jste aktivní, máte rádi sport a často se mu věnujete, střih s delšími vlasy pro vás vhodný nebude.

Mikádo

S tímto nadčasovým účesem, který je jasnou jedničkou mezi účesy vůbec, nemůžete šlápnout vedle. Mikádo můžete různě upravovat sponkami, vyčesávat nebo zaplétat. Záleží, jakou délku mikáda zvolíte. Můžete být tedy každý den jinak učesaná. Vypovídá o ženě flexibilní, která se nebojí si s vlasy pohrát a vytvářet nejrůznější varianty. Ženy s tímto účesem jsou zábavné, veselé a navíc spolehlivé a stálé.

Krátké vlasy

Krátký sestřih volí ženy praktické a nekomplikované. Vzhledem k jednoduchosti při jejich úpravě dávají najevo, že se s vlasy nechtějí dlouho zaobírat a čas, který by věnovaly úpravě delších vlasů, prožívají raději úplně jinak. Navíc vyzařují sebevědomí, odvahu a sílu.

Vlasy po ramena

Vlasy po ramena svědčí o nerozhodnosti jejich nositelky. Nejsou ani dlouhé, ani krátké. Ovšem ženy s touto délkou vlasů jsou veselé, rády jsou středem pozornosti, ale také rády sní. Svá rozhodnutí řeší dlouho a většinou je odsunují až na později.

Dlouhé vlasy

Dlouhé vlasy působí už na první pohled velmi žensky. Můžete je nosit rozevláté nebo upravené do složitějších účesů a pořád budete zářit. Ženy věnují dlouhým vlasům velkou péči, ale zůstávají stále u stejného střihu. V jejich povaze je spolehlivost, dochvilnost a náročnost na své okolí.

Typy vlasů

Při střihu vlasů však musíte také brát zřetel na to, jakých vlasů jste majitelkami. Pro jemné vlasy budeme volit rozhodně jiný střih vlasů než třeba pro kudrlinky.

Jemné vlasy

Jemné vlasy jsou velmi křehké a je pro ně ideální kratší střih. Měly bychom jim věnovat nadstandardní péči, abychom byly stále rozvolněné. Tady platí pravidlo, že méně znamená více. Čím více kosmetických přípravků, tím více vlasy zatížíme a během chvilky zplihnou. Prostříháním je sice můžeme opticky odlehčit, ale péči o ně skutečně moudře zvažte.

Rovné vlasy

V některých případech mohou působit těžce, proto je dobré je prostříhat a tím jim dodat vzdušnost a objem. Výrazně krátkým střihům byste se měly vyvarovat, vhodnější jsou vlasy polodlouhé nebo dlouhé.

Řídké vlasy

Na první pohled zplihlé chmýří, které nevhodným střihem může na sebe ještě více upozornit. Vhodný je kratší střih, u kterých se opatrným prostříháním dá vytvořit nadýchaný dojem. Optickou hustotu jim dodá ofina nebo patka.

Vlnité vlasy

Jen málo žen je majitelkou těchto bezproblémových vlasů. Střih i délku můžete zvolit jaké chcete a prakticky vždy budete vypadat upraveně. U výraznějších kudrlin se doporučuje zvolit plné či asymetrické střihy vlasů.

Nezapomeňte však, že při volbě účesu jste hlavním faktorem vy a vaše osobnost. Jak podpořit růst vlasů, si přečtěte zde

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47