Jsou vaše vlasy suché a polámané? Víme, jak jim co nejrychleji dodat lesk a krásu

 Krása 
24. srpna 2019 09:11 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Zkrášlující procedury vlasy ničí a následkem toho ztrácí lesk Shutterstock
Sníte o lesklých vlasech? Obdivujete vlasy žen, které je mají krásné a zdravé? Nemusí to být jen vaše zbožné přání, ale skutečnost. Když o své vlasy budete náležitě pečovat, zanedlouho se dočkáte pozitivního výsledku.

Se svými vlasy musíte zacházet opatrně. To platí hlavně pro ty z vás, které je mají dlouhé. Pokud je pouze umyjete šamponem a více se o ně nestaráte, začnou se vám lámat, třepit a více vypadávat. Vlasy tvoří významnou část vaší image, proto byste jim měly věnovat velkou pozornost.

Nemyjte si vlasy každý den

Pokud si myjete vlasy každý den, ubližujete jim. Rychle se vysuší a lámou se. Častým umýváním odstraňujete přírodní maz, který slouží k ochraně vlasů. Myjte si je maximálně dvakrát za týden.

Když začnete snižovat frekvenci mytí vlasů, budou se vám velmi rychle mastit, nebudou na to totiž zvyklé. Nelekejte se toho a chvíli to vydržte i s mastnými vlasy. Po poměrně krátké době by se to mělo srovnat.

Zkuste vlasové oleje

Olej vlasy hydratuje a vyživuje. Po pravidelném užívání by se vám vlasy měly více lesknout. Vyzkoušejte několik vlasových olejů, abyste zjistily, jaký vám nejvíce vyhovuje. Olej vetřete do svých vlasů po celé jejich délce ještě před mytím.

Vyhněte se barvení, fénování a žehlení vlasů

Zkrášlující procedury dost často vlasy ničí a následkem toho ztrácí lesk. Nebude jednoduché se nebarvit. A to obzvláště pro ty z vás, kterým už vlasy šediví. V tom případě zkuste hennu. Jde o přírodní barvivo, které vašim vlasům dodá lesk a nepoškodí je.

Když si umýváte vlasy, nefénujte je, protože jim škodíte. To samé platí pro kulmování či žehlení vlasů. Po čase uvidíte, jak jste si tím své vlasy zničily. O lesklých vlasech by se vám mohlo jen zdát. Pokud se nechcete žehlení vlasů vzdát, naučte se to alespoň dělat šetrně.

Dopřejte si vlasovou kúru

Pořiďte si vyživující masku nebo kondicionér na vlasy. Zvolte si výrobek, který vám bude nejvíce vyhovovat. Vlasy umyjte šamponem a vysušte ručníkem. Na ně dejte přiměřené množství vybraného prostředku na vlasy.

Rozčešte vlasy hřebenem se širokými zuby. Udělejte si z nich culík a zakryjte si je plastovou fólií. Vlasy nechte zabalené zhruba tři hodiny. Pokud budete mít čas, nechte je tam déle. Poté si je umyjete. Vyživující proceduru dělejte zhruba jednou až dvakrát za měsíc.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008