Pokud vás trápí odrosty, nečekejte na kadeřnici. Zakrýt si je zvládnete i samy

 Krása 
09. prosince 2020 13:15 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Nerozdělujte si vlasy uprostřed hlavy, tím šediny zvýrazníte  Depositphotos
Na několik týdnů musela kadeřnictví zcela přerušit svoji činnost. Pro mnohé ženy to znamená, že se jim objeví odrosty. Momentálně se činnost kadeřníků zase obnovila, ale pracovat budou v omezeném režimu. Patrně budou mít celý prosinec narváno. Obarvit vlasy potřebuje mnoho žen. Pokud se ke své kadeřnici nedostanete, můžete si zakrýt odrosty i samy hned několika způsoby.

Po obarvení vlasů se šediny začnou objevovat už po čtyřech týdnech. Většina žen však kvůli striktním opatření vlády nenavštívila kadeřnictví už několik týdnů. Pro něžné pohlaví je krása důležitá. Pokud se s odrosty necítíte dobře, inspirujte se několika tipy, jak je skrýt.  

Změňte účes

Zakrýt menší odrosty můžete poměrně jednoduchým způsobem. Vytvořte si nový účes, který většinu šedivých vlasů skryje. Pokud máte delší vlasy, můžete si vybrat hned z několika účesů. Změňte si pěšinku. Nerozdělujte vlasy vprostřed hlavy, ale na levé či pravé straně. Pěšinku si můžete vytvarovat i cik cak. Šediny nepůjdou tolik vidět. „Nic neupozorňuje na odrosty tolik jako rovná pěšinka uprostřed hlavy,“ tvrdí kadeřnice Millie Morales, od které si nechávají upravovat vlasy přední hollywoodské hvězdy.

Odrosty můžete skrýt také tím, že si upletete copy nebo učešete drdol. „Existuje spousta různých copánků, které stojí za vyzkoušení. Mějte na paměti, že zakrytí šedin bude fungovat pouze v případě, že vlasy v copu trochu uvolníte. Elegantní vzhled vlasů šediny nezakryje. Pro lepší efekt nezačínejte se zaplétáním přímo u hlavy,“ vysvětluje Millie Morales.

Eliminujte mytí vlasů 

Pokud máte to štěstí a nemastí se vám vlasy každý den, můžete používání šamponu a kondicionéru omezit. Kvůli častému mytí vlasy přiházejí o přirozenou ochrannou vrstvu, mastí se rychleji a ztrácejí svoji vitalitu. Navíc si tím rychleji vymyjete barvu.

Pokud chcete, aby vám na vlasech vydržela co nejdéle, umývejte si je pouze jednou až dvakrát týdně. V případě, že máte blond vlasy, používejte silver šampony. Umí potlačit žluté tóny a udrží studený odstín, který bude více korespondovat se šedinami.

Vyzkoušejte pudr či řasenku

Použít řasenku a pudr na zakrytí šedin je opravdu spíše nouzové řešení. Pudr či řasenku můžete sehnat v různých odstínech. Vyberte si ten, který se nejvíce podobá barvě, kterou máte na vlasech. Následně už stačí jen odrosty natřít či přepudrovat.

Pudr využijí zejména ženy, které mají světlejší vlasy a řasenka se bude hodit tmavovláskám. Nemusíte se bát, že by make-up z vlasů nešel vymýt. Dále čtěte: Co napovídá střih vlasů o vaší povaze?

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47