Oční linky mohou mít mnoho podob. Vždy se vám ale postarají o dramatický pohled

 Krása 
15. prosince 2020 08:54 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Oční linky pozvednou oči na jinou úroveň Depositphotos
Někdo se očních linek bojí, někdo na ně naopak nedá dopustit. Pokud jste ještě kouzlo očních linek neobjevily, zkuste to napravit. Není to tak složité, přitom tato maličkost dodá vaší tváři zcela jiný výraz.

Oční linky umí s obličejem divy, dokáží opticky oko zvětšit, proměnit v kočičí vzhled, ale i vykouzlit kulaté a roztomilé oči. Ať už zvolíte jakékoliv linky, vždy se vám společně s řasenkou postarají o dramatický pohled.

Očních linek existuje několik typů a je třeba si v prvé řadě vybrat takový, který vám bude nejlépe vyhovovat. Každý má něco do sebe.

  • Oční linky ve fixu jsou praktické a fungují přesně jako fix nebo propiska. Jednoduše otevřete a namalujete linku. Špička fixu umožní tenké linky v koutku oka nebo naopak při zakončení.
  • Gelové oční linky zvládnou tenké i silnější čáry. Důležitý je v tomto případě štěteček, kterým linky malujete – musí mít pevné štětiny, které drží tvar a vykreslí tak přesnou linku.
  • Tekuté oční linky vyžadují trochu více cviku. Vykouzlíte s nimi ale ty nejkrásnější a nejtenčí linky.
  • Oční stíny můžete také využít jako linky. Stačí vám k tomu jen stín v té správné barvě a tenký štěteček, kterým stín nanesete na víčko. Barevné oční linky vytvořené pomocí očních stínů jsou jemnější a snadněji se upravují.
  • Tužka na oči zvládne linky stejně dobře jako tekuté nebo gelové linky. Stačí ji dobře ořezat. Úzká špička tužky na oči vykreslí tenké linky, které působí jemnějším dojmem.

Voděodolné, barevné i třpytivé

Oční linky si však můžete vybrat i podle dalších kritérií. Někdo dává přednost voděodolným kosmetickým produktům, někdo miluje barvy a někomu imponují blyštivé třpytky.

  • Voděodolné linky na oči mají tu výhodu, že se vám nerozmažou ani při koupání. Pokud tedy rády chodíte do bazénu nebo si pravidelně užíváte wellness, jsou pro vás voděodolné oční linky jasnou volbou.
  • Barevné oční linky mohou být svěží obměnou klasické černé linky na oči. Šedé nebo hnědé oční linky nepůsobí tak tvrdým dojmem a výrazné barvy, jako je zářivě modrá nebo růžová, jsou zase veselé a hravé. A pokud chcete oko opticky zvětšit, použijte na horní víčko bílé linky na oči.
  • Třpytivé oční linky jsou pak ideální volbou na party, kde se chcete blýsknout. Doslova.

Jak si namalovat oční linky

Perfektní oční linky nejsou žádnou vědou, chce to jen pevnou ruku a trochu cviku. Ještě než začnete, nezapomínejte na podkladovou bázi, na které linka dlouho vydrží a bude výraznější. A pak se do toho pusťte:

  • Rozdělte si oko pomyslně na tři části – vnější s ocáskem linky, vnitřní v koutku a prostřední od středu oka po vnější koutek.
  • Z poloviny oka táhněte linku do vnějšího koutku. To zvládnete klidně jedním tahem.
  • Domalujte vnitřní část – od konce řas ve vnitřním koutku táhněte linku k prostředku, kde jste začínala. Nejlepší je na to zkosený štěteček, u kterého využijete špičku.
  • Stejným způsobem vytvořte linku na druhém oku.
  • Závěr patří vnějšímu ocásku neboli špičce. Pro začátek zkuste nakreslit linku od vnějšího koutku nahoru. Vychytejte její tvar a směr u obou očí a až poté ocásky plynule napojte na zbytek linky u oka a vybarvěte volný prostor. O tom, jaké oční linky vám budou slušet podle tvaru očí, jsme psali zde.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47