Kultovní účesy z 90. let hlásí návrat. Jaké střihy se budou nosit příští rok

 Krása 
13. prosince 2020 16:59 / Mirka Malá
  1
📷
5 fotografií v galerii
Devadesátkové účesy se vracejí ve své moderní variantě Depositphotos
Několik účesů nám přineslo v devadesátých letech spoustu nových trendů, které se nyní znovu vracejí. Jaké střihy se tedy budou příští rok nosit? Devadesátkové, ale doplněné o moderní upgrade.

Renesance 90. let dosahuje pomalu svého vrcholu. Postupně se devadesátky začaly dostávat zpět do módy i módních doplňků a nyní dokonce vstupují i do světa účesů. Kadeřníci po celém světě už začínají studovat dávno zapomenuté střihy, jejichž některé tvary nám dnes připomínají už jen filmové hvězdy, které je tehdy nosily. Takže které střihy z devadesátek budou příští rok v módě?

Na Rachel

Něco takového se prostě nedá zapomenout. Ano, jde o Jennifer Aniston a její kultovní postavu Rachel ze seriálu Přátelé. Rachel prostě není třeba nijak představovat. Účes Jennifer Aniston pro seriál vytvořil Chris McMillan a jeho nápad zkopírovaly miliony žen po celém světě. Jde o tzv. trhané vrstvy vlasů v medovém odstínu, přičemž jednotlivé vrstvy rámují obličej.

Moderní střih à la Rachel ale bude více flexibilní a půjde především a bohaté medové tóny vlasů.

Krátký bob

Tento střih v devadesátkách reprezentovala především herečka Gwyneth Paltrow. Právě ona byla také příčinou, proč si tento střih tehdy oblíbily miliony žen po celém světě, podobně jako u střihu Jennifer Aniston. Krátký bob se reinkarnoval na chvíli v roce 2006, kdy se v jeho modernější variantě objevila Victoria Beckham a prohlásila ji za svůj vlastní nápad.

Modernizovaný bob, který pofrčí příští rok a objevoval se často už letos, nebude nijak dramaticky odlišný. Tento nenáročný účes v jeho moderní variantě bude chtít jenom trochu rozcuchat.

Pixie

Střih pixie je jednoduše řečeno na kluka. Pamatujete si třeba herečku Demi Moore a její účes ve slavném filmu Duch? Tak to je přesně on. Klučičí účes byl totiž v devadesátkách opravdu velkým hitem. Nosila ho samotná Demi, ale taky třeba další herečky jako Winona Ryder nebo Jada Pinkett-Smith.

O tři desetiletí později tento účes nedoznal prakticky žádných změn. Můžete si zvolit, zda chcete delší nebo kratší patku, zda použijete trochu gelu nebo patku trochu vyfoukáte.

Růžová

Růžovou barvu vlasů v devadesátkách proslavila zpěvačka Gwen Stefani. Fakticky v tomto desetiletí nebyl mezi slavnými nikdo, kdo by se svými vlasy v té době experimentoval tak často, jako právě ona.

Gwen si dala na vlasy růžovou v druhé polovině devadesátek a vypadá to, že už letos měla celý zástup následovnic. Pomineme-li zpěvačku Katy Perry, která dlouho zkouší všechny možné barvy, letos si růžovou daly třeba Dua Lipa, Lottie Moss Fearne Cotton a dokonce i velevážená Helen Mirren. Dále čtěte: Moringový olej chrání proti vybledlé barvě vlasů a roztřepeným konečkům.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod