Krásné a štíhlé nohy do léta aneb jak co nejrychleji zhubnout tuk na nohách

 Krása 
18. května 2021 08:00 / Zuzana Procházková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zeštíhlení problémových partií nemusí být náročné Depositphotos
Všechny toužíme po štíhlých a krásných nohách, které jsou v sukni nebo šatech symbolem ženskosti. Zeštíhlení této problémové partie nemusí být náročné. Díky správné kombinaci pár jednoduchých cviků, stravy a péče je můžete mít i vy. Ukážeme si, jak na to.

Spousta žen označuje hýždě, stehna i lýtka za nejproblematičtější partie a jejich zeštíhlení či zpevnění za velmi komplikované. Nemusí to tak však být. Stačí se vyvarovat několika základních chyb, které ženy často dělají ve snaze co nejrychleji zhubnout tuk na nohách.

Čeho se tedy vyvarovat? Mezi nejčastější chyby, kterých se ženy dopouští ve snaze rychleji zhubnout a zeštíhlit nohy, patří následující oblasti.

Špatná strava a přísné diety

Tento bod je velmi důležitý, protože stejně jako břišní svaly, i štíhlé nožky tvoříme z 80 % správným jídlem. Pokud tedy cvičíme, ale stravujeme se stále nezdravě, anebo držíme půsty či striktní diety a tělu nedodáváme potřebné látky, tuku na nohách se nezbavíme.

Příliš mnoho tréninku, málo odpočinku

Druhou nejčastější chybou, které se ženy dopouštějí, je to, že cvičí příliš moc a nedopřejí svalům ani den odpočinku či regenerace. Výsledkem je pak opačný efekt, a sice rychlý nárůst svalové hmoty, a tím pádem zvětšení objemu nohou. Ženy si poté stěžují na to, že cvičením jim nohy akorát tloustnou. Přitom stačí zmírnění a pravidelnost.

Co je tedy potřeba dodržet, abychom dosáhly štíhlých a pevných nohou? Úspěch spočívá ve třech hlavních zásadách: správná strava, optimální cvičení a péče o nohy.

Projezte se ke štíhlosti

Jídelníček si ideálně nechte sestavit u odborníka, anebo se zaměřte na to, abyste měly každý den dostatek bílkovin, tuků a sacharidů, v ohledu na to, jaká je vaše aktuální tělesná kondice. Omezte polotovary, fast food či alkohol. Vždy myslete na to, že strava je 80 % úspěchu.

Cvičte přiměřeně a efektivně

Cvičení vám pomůže se zpevněním nohou a jejich vytvarování. Vsaďte na kardio cvičení, nebo si každý den udělejte dlouhou procházku. Do toho zařaďte cviky cílené na problémové partie. Není nutné, abyste zvedaly těžké činky, spíše cviky opakujte vícekrát. Silový trénink zařaďte jen občas nebo vůbec. Cvičte ideálně 4x do týdne, po náročnějších trénincích si dopřejte den volna nebo jen lehký trénink.

Pečujte o své nohy

Používejte tělové peelingy, kdy kůži zbavíte odumřelých buněk, a také ji prokrvíte. Stejně tak si pořiďte nějaký masážní kartáček a občas si namasírujte stehna. Nohy pravidelně jednou denně hydratujte. Udržujte svoji pokožku pevnou a hydratovanou. Dále čtěte: Plavky vybírejte podle typu postavy. Poradíme, jaké padnou právě vám

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod