Chcete-li mít krásné a zdravé vlasy, vsaďte na med

 Krása 
16. května 2021 10:42 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Med je například pro suché vlasy zázračným a nezbytným ošetřením Depositphotos
Med je již poměrně dlouho přísadou mnoha vlasových a kosmetických produktů. Med, propolis a mateří kašička jsou totiž včelí produkty, u nichž bylo prokázáno, že prospívají vlasům a pokožce. Mnoho receptur vlasových masek se už dnes bez medu neobejde.

Obecně lze med použít pro všechny typy a textury vlasů. Ti, kteří mají suché a kudrnaté vlasy, mohou těžit z medu ještě víc, protože pomáhá zvýšit vlhkost. Navíc, protože je protizánětlivý, může být užitečný pro lidi trpící zanícenou pokožkou hlavy nebo pro lidi s lupy.

Výhody medu pro vlasy

Při aplikaci na vlasy a pokožku hlavy je med schopen poskytnout pokožce velké regenerační vlastnosti. Celkově poskytuje vlasům a pokožce hlavy velkou vlhkost. Jakmile jsou vlasy a pokožka hlavy zvlhčeny medem, dokáží v sobě tuto vlhkost zadržet.

Antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti medu rovněž pomáhají bojovat proti lupům nebo jim předcházet. Ty jsou často způsobeny plísněmi nebo bakteriemi.

Med posiluje vlasový folikul, obsahuje totiž bílkoviny. Tricholožka Marisa Garshick říká: "Protože med obsahuje bílkoviny, může pomoci posílit sílu a strukturu vlasů a zabránit jejich lámavosti.“ Právě ta je jednou z hlavních příčin vypadávání vlasů, takže prevence může vést ke zlepšení celkového vzhledu vlasů.

Med také zlepšuje celkové zdraví pokožky hlavy. Garshick vysvětluje, že protože med má antibakteriální, antioxidační a protizánětlivé účinky, může být také užitečný pro zdraví pokožky hlavy obecně. Mnoho problémů s vlasy a pokožkou hlavy souvisí s celkovým zdravím pokožky, proto je důležité tyto problémy řešit přímo u zdroje.

Jak používat med na vlasy

Med lze nalézt jako přísadu v mnoha vlasových produktech, zejména těch, které jsou zaměřeny na kudrnaté nebo poškozené vlasy. Med je také jednou z nejběžnějších ingrediencí v domácích vlasových maskách. Měl by být užíván každý týden jako léčba nebo jako prevence, aby se maximalizovaly jeho výhody. Ale pozor. Při používání medu existuje riziko alergických reakcí, protože lidé s alergiemi na včelí pyl mohou negativně reagovat i na produkty obsahující med.

Vytvořit si můžete vlasovou masku i doma. Smíchejte med s trochou vody (jen tolik, aby se stal méně lepkavým), vmasírujte jej do pokožky hlavy a protáhněte jej vlasy. Pak použijte na umytí svůj běžný šampon.

Chcete-li vytvořit vlastní hloubkovou úpravu, smíchejte med s kokosovým nebo jiným nosným olejem, které dodávají vlhkost. Můžete také vytvořit vlasové masky se směsí medu a jogurtu nebo avokáda, a poté je smíchat do požadované konzistence.

Med můžete přidat i do svého šamponu nebo kondicionéru. Ale jen několik kapek, jinak by to mohlo vést k jejich přílišné lepkavosti. A samozřejmě se můžete porozhlédnout po vlasových produktech, které med obsahují. Dále čtěte: Éterický olej z heřmánku modrého zatočí téměř se všemi kožními vadami.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008