Pokud chcete mít hezké nohy, vyvarujte se chyb, kterých se ženy často dopouštějí

 Krása 
13. května 2021 16:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Snad každá žena touží po krásných chodidlech Pixabay
Mít krásná chodidla je dobrou vizitkou každé ženy. V chladných měsících ještě můžete ošklivé nohy schovat v botách, v létě už jen horko těžko. Pro to, aby vaše nohy byly opět výstavní, je třeba něco udělat. A hlavně se vyvarovat nejčastějších chyb, kterých se mnohé dámy dopouštějí.

Jakmile nastane doba sandálů a žabek, začnou ženy více než kdy jindy řešit stav svých chodidel. Mnohé se totiž za své nožky stydí. Pokud mají ztvrdlou kůži, plíseň mezi prsty nebo nezdravé nehty, není se čemu divit. Inspirujte se proto tipy a triky pedikérů, které vám péči o nohy usnadní. Mnohdy si totiž za špatný stav chodidel můžeme i samy.

Dopřejte nohám hydrataci

Většina žen si po koupeli dá krém na obličej, ale nohám už takovou péči nevěnuje. To je ale chyba. Pamatujte si, že voda vysušuje pokožku celého těla, tedy i na chodidlech. Když ji nepromažete, bude nevzhledná a zarudlá a po delší době vám mohou vzniknout v kůži takové praskliny, že pro vás bude každý krok představovat velkou bolest.

Dodávejte tedy svým chodidlům pravidelnou dávku hydratace. Nezapomínejte krém používat i v oblasti mezi prsty a na patách. A naučte se používat i další pomocníky, třeba elektrický pilník na chodidla, který jemně odstraní ztvrdlou pokožku a vy budete mít nohy opět krásně hebké a jemné. Proceduru stačí opakovat jednou za týden.

Lak je hezký, ale zrádný

Dámy s pečlivě nalakovanými nehty vypadají sexy, ale i vaše nehty si občas potřebují odpočinout. Chemické složení laku nehtům moc neprospívá. Pokud třeba máte stejný lak na nehty déle než měsíc, doporučují odborníci nehty odlakovat a nechat je chvíli přirozené. Když budete nechávat lak na nehtech déle, hrozí, že tím samotný nehet postupem času můžete poškodit. Bude se vám nejdříve zbarvovat a poté se může i odlupovat po malých částech. U nenalakovaných nehtů můžete pro lepší obnovu použít hydratační olej na nehty, který podporuje jejich zdravý růst a obnovuje i jeho případná poškození.

Zabraňte zarůstání nehtů

Špatné stříhání nehtů může způsobit jejich zarůstání. Vždy se snažte nůžkami velice pozorně nehty stříhat a zarovnávejte je ideálně do roviny. Nestříhejte je do oblouku jako na rukou. Díky tomu budete předcházet zarůstání nehtů, které je velice nepříjemné, při chůzi tento problém pocítíte i ve volné a pohodlné obuvi.

Pozor na nadměrné leštění nehtů

Pokud používáte leštičku na nehty, díky které pak vaše nehty vypadají jako přelakované bezbarvým lakem, buďte opatrné. Pokud byste své nehty tímto způsobem upravovaly denně, můžete je óslabit a zničit. Podle manikérek jsou ideální jemné až středně jemné lešticí bloky a hlavně je důležitá technika a četnost procedury. Leštičkou si upravte nehty maximálně jednou za měsíc, tahy vždy provádějte jemně a veďte je vždy pouze po povrchu nehtu. Zvláště opatrní buďte u spodního okraje nehtové kůžičky.

Stříhání kůžičky může vést až k infekci

Pokud trpíte problémem s jemnou kůžičkou u nehtů, určitě nemáte dostatek vitaminů a keratinu v těle. Když budete kůžičku stříhat, hrozí vám, že se vám do míst dostane infekce a ta nadělá daleko více neplechy. Proto odborníci doporučují kůžičku jemně zatlačit zpět a případně ještě na nehty použít jemný a vlhký zábal, aby se póry lépe zacelily. O tom, co pomáhá na zapáchající chodidla, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve