Trvalá z osmdesátek hlásí velký comeback s moderním stylingem

 Krása 
15. května 2021 12:54 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kudrliny pomocí trvalé se znovu dostávají do módy Depositphotos
Osmdesátá léta rozhodně měla svoje ikonické účesy, ale je tu jedna věc, kterou se osmdesátky opravdu lišily od ostatních dekád. Trvalá. A ta je zpátky a stává se hitem v roce 2021.

Chemická úprava pro vytváření trvalých kadeří, tedy trvalá se stala účesem celé generace a nyní je zpět, ale s moderním nádechem. V osmdesátých letech snad nebyla žena, která by trvalou alespoň nevyzkoušela. A kdo si pamatuje tehdejší rockové kapely, dobře ví, že trvalou nosili i muži.

Co je trvalá

Příliš mladé ženy to opravdu nemohou vědět. Pojďme si to tedy vysvětlit. Trvalá se používá, aby se z rovných vlasů staly trvale, respektive dlouhodobě vlnité nebo kudrnaté vlasy. Funguje to tak, že pomocí chemikálií se rozbijí a resetují vlasové vazby.

Vlasy jsou rozděleny do pramenů, aby se vytvořil požadovaný vzor zvlnění, než se aplikuje krém. Poté se vlasy opláchnou a použije se neutralizátor, který celý chemický proces zastaví.

Čím se liší moderní trvalá od té z osmdesátek

"Stále dostáváme spoustu žádostí o trvalou v salonech a dotazy na sociálních sítích se množí každý den," říká VIP kadeřník Luke Hersheson. "Pokud mám být upřímný, technologie trvalé se moc neposunula, ale nové jsou účesy, které pomocí trvalé vznikají. Pokud si představíte krásné kudrnaté vlasy, jaké nosily Julia Roberts nebo Sarah Jessica Parker, tak takových vln či kudrlin dosáhnete pomocí trvalé. Je to tedy spíš účes, díky kterému bude trvalá vypadat moderně a aktuálně."

Důležité informace o trvalé

"Před aplikací trvalé existují určitá omezení," vysvětluje Hersheson. "Pokud již máte silně odbarvené nebo velmi barvené vlasy, je tu jisté riziko." Trvalá totiž vlasy do určité míry vysuší, takže budou potřebovat více hydratace a méně tepelného ošetření, například fénování.

A jak dlouho trvalá vydrží? To záleží na tom, jak silné budou vaše kudrliny. V průměru ale trvalá vydrží tři až šest měsíců, během kterých je nutné o svoje vlasy obvzlášť pečovat.

Trvalé se navíc nejde zbavit dříve. Musíte zkrátka počkat, až z vlasů postupně "vyprchá", nebo se zkrátka ostříhat.

Pokud ale toužíte po dlouhodobých kudrlinách či vlnách, pak si dobře rozmyslete, v jakém salónu si trvalou necháte udělat. Po konci osmdesátých let se totiž prakticky nepoužívala, tudíž ji mnoho dnešních kadeřníků vůbec neumí aplikovat. Najděte si tedy kadeřníka, který aplikaci trvalé nejen umí, ale rovněž vám poradí podle typu vašich vlasů. Dále čtěte: Éterický olej z heřmánku modrého zatočí téměř se všemi kožními vadami.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod