Nadměrné vypadávání vlasů má různé důvody. Zjistěte, co děláte špatně

 Krása 
01. února 2021 11:45 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Nadměrné vypadávání vlasů většinu lidí vyděsí  Depositphotos
Nadměrné vypadávání vlasů nepotěší nikoho. Nejvíce se tím trápí zejména ženy, protože jim na svém vzhledu záleží. Vitální, husté, pevné a lesklé vlasy mají schopnost vizuálně ubrat několik let. Pokud každý den nacházíte na hřebínku velké chomáče vlasů, může vás to vyděsit. Vypadávání vlasů je přirozené, ale nemělo by se to dít ve velkém měřítku. Někdy vlasy mohou nadměrně padat, protože je různými způsoby přetěžujete. Jaké děláte chyby?

Vlasy mohou řídnout z různých důvodů. Častými příčinami bývají hormonální změny, nadměrný stres, dlouhodobé užívání léků na vysoký tlak či artritidu. Pro ženy představuje velkou zátěž porod a klimakterium.

Mužům často vypadávají vlasy vlivem genetických dispozicí, což však v pokročilejším věku nemíjí ani některé ženy. Všechny tyto příčiny bohužel nelze příliš ovlivnit, ale možná jim svým špatným přístupem ke své kštici trochu nahráváte. Pokud neprožíváte žádnou z výše uvedených situací, chyba bude zcela jistě na vaší straně.

Zacházíte se svými vlasy hrubě

Možná se svými vlasy zacházíte špatně, aniž byste si to uvědomovali. Češete je nešetrně, příliš za ně hřebenem taháte. Musíte s nimi manipulovat jemně, i když ráno spěcháte. Pokud narazíte na zamotané vlasy, rozdělte je od sebe opatrně. Dlouhodobé trhání vlasů hřebenem způsobí jejich oslabení, lámání a nadměrné vypadávání.  

Vlasům škodí také častá tepelná úprava. V případě, že si nedáte pozor a vlasy neošetříte speciálními přípravky, žehlička a fén je budou postupně spalovat. „Snižte teplotu svého fénu nebo žehličky a vždy používejte speciální přípravky na tepelnou ochranu. Pokud je to možné, nechte vlasy po mytí přirozeně uschnout,“ vysvětluje kadeřník celebrit Trevor Sorbie. Vlasy poškozené teplem často už nelze oživit. Odborníci radí, jak s nimi zacházet.

Používáte příliš mnoho vlasových přípravků

Ze všech stran se na vás hrnou lákavé reklamy na vlasové přípravky, které slibují skvělé účinky proti lámavosti či řídnutí. Není lehké jim odolat. Pokud vás trápí nadměrné vypadávání vlasů, pravděpodobně jste vyzkoušeli již několik přípravků, které by vám měly pomoci, ale nestalo se to. V takovém případě platí, že méně je někdy více.

Pokud to s podobnými přípravky přeháníte a nanášíte na vlasy zbytečně velké množství, může to mít zcela opačný účinek. Vlasy vám začnou padat ještě více. Přišel čas, abyste se omezili pouze na šampon, kondicionér a případně přípravky pro tepelnou ochranu vlasů nebo ochranné sérum. Zapomeňte na další vlasové masky či peelingy. Dejte jim několik týdnů pauzu a uvidíte, co se s vašimi vlasy začne dít.

Nosíte každý den stažené vlasy

Stahujete si vlasy do gumičky, protože nemáte rádi, když volně visí nebo vám připadají neupravené? Pokud vlasy necháváte celý den stažené, nemůžete se divit, že máte poškozené vlasy, které vám rychle vypadávají. Gumičky způsobují napětí v pramenech, což vede k jejich oslabení a brzkému vypadnutí.

Nevhodně se stravujete

Možná se budete divit, ale výživa má na vlasy opravdu zásadní vliv. Pokud se špatně stravujete, může to mít velký dopad na nadměrnou ztrátu vlasů. „Vlasy jsou z 85 procent tvořeny bílkovinami, které jsou nesmírně důležité pro posílení vlasů,“ tvrdí kadeřník Philip Kingsley. V případě, že držíte nízkokalorickou dietu, zařaďte do svého jídelníčku odtučněný tvaroh, který obsahuje velké množství bílkovin.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve