Jak se odnaučit kousat si nehty? Zlozvyk, který se negativně odráží na vašem vzhledu

 Krása 
31. srpna 2019 08:44 / Eva Vogelová
  4
📷
8 fotografií v galerii
Okousané nehty nejsou dobrá vizitka Shutterstock
Nehty si nekoušou jen děti, ale i dospělí. Jde o zlozvyk, který se negativně odrazí na vašem vzhledu. Okousané nehty a zatržené kůžičky nepůsobí esteticky vůbec dobře. Dělají vám špatnou vizitku, což jistě víte, proto je na veřejnosti raději schováváte. Není však lepší mít zdravé a neokousané nehty? Poradíme vám, jak se zlozvyku zbavit.

Kousání nehtů je závislost, která vznikla z určitých důvodů. Odborníci se shodují, že jde především o potlačované negativní emoce. Stejně, jako třeba kouření, není jednoduché se kousání nehtů zbavit. Základem je, abyste měli pevnou vůli a opravdu se svého zlozvyku chtěli zbavit. Nesmíte to vzdát ve chvíli, kdy neuspějete a několika nehtů se zase zbavíte. Začněte od začátku.

Najděte si na internetu obrázek zdravých nehtů

Prohledejte internet a najděte si tam fotky hezkých nehtů. Obrázky si vytiskněte a noste u sebe. Bude to vaše motivace. Pokaždé, když budete mít tendenci si kousek nehtu ukousnout, vytáhněte si fotku a myslete na to, že jednou budete mít silné a zdravé nehty.

Přelepte si nehty náplastmi

Koukání na obrázky s pěknými nehty nestačí. Musíte podniknout další krok k tomu, abyste se svého zlozvyku zbavili. Přelepte si všechny nehty náplastmi. Noste je celý den. Před sprchou si je sundejte a po ní nalepte nové. Nehty přelepené náplastmi vás zabrzdí. Pokud si začnete okusovat náplast, nevadí, hlavní je, abyste se nepustili do svých nehtů. Za trest nevzhledné náplasti noste i na veřejnosti.

Mějte u sebe něco, co můžete neustále okusovat a hrát si s tím

Nutkavého pocitu okousat si nehty se jen tak lehce nezbavíte. Musíte si pořídit něco, co budete kousat místo nich. Když si nebudete moci pomoct a přijde na vás kousavá nálada, vezměte si do ruky tužku a klidně ji celou ohlodejte. Pokud vám bude psací potřeba vyhovovat, nakupte si tužek hned několik. Pořiďte si něco, s čím si budete moct neustále hrát. Gumičku, míček nebo si zatočte s antistresovou hračkou fidget spinner.

Pořiďte si lak proti kousání nehtů

Kupte si speciální lak, který zabrání tomu, abyste si kousali nehty. Chutná odporně, takže už nebudete mít tendenci si tolik okusovat nehty. Vaše potřeba ničit si nehty se bude snižovat, protože vám nebudou vůbec chutnat. Ve chvíli, kdy si přestanete kousat nehty, můžete začít sledovat jejich aktuální trendy a nechat si udělat pěknou manikúru.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47