Nevíte, jaké šaty vám padnou? Vyberte si je podle typu své postavy

 Móda 
27. srpna 2019 10:50 / Eva Vogelová
  2
📷
15 fotografií v galerii
Správně vybrané šaty podtrhnou krásu každé ženy  Archiv
Šaty byste měly vybírat pečlivě. Můžete být štíhlé, ale stejně vám nemusí dobře padnout všechny typy střihů. Vyberte si takové šaty, které vyzvednou vaše přednosti a zakryjí nedostatky na vašem těle. Poznejte, jaký máte typ postavy a podle něj si pořiďte určitý střih šatů.

Šaty vyzdvihují krásu ženy. Pokud si však zvolíte špatný střih, mohou vám přidat kila navíc a zvýraznit vaše nežádoucí partie. Dobře zvolené šaty vám posílí sebevědomí. Definujte správně svůj typ postavy a zjistěte, jaké šaty vám budou lichotit. Značně si tím zjednodušíte jejich nakupování.

Jablko

Ženy s postavou typu jablko trápí větší bříško. Ukládá se jim tam nejvíce tuku. Většinou se mohou pochlubit většími prsy, ale jinak mají štíhlé ruce a nohy. Pokud máte typ postavy jablko, vaším cílem bude zakrýt větší bříško.

Zvolte si takové šaty, které odpoutají pozornost od středu těla. Pořiďte si zavinovací šaty, které vaše bříško opticky zmenší. Budou vám slušet i šaty, které mají jednoduché přepásání těsně pod ňadry a volnou sukni.

Hruška

Žena s postavou typu hruška má úzká ramena a pas. Trápí ji široké boky, zadek a stehna. Pro vás bude cíl vyzvednout vaše ramena s dekoltem a zakrýt rozsáhlejší dolní část těla. Budou vám slušet šaty s odhalenými rameny a větším výstřihem.

Můžete si pořídit šaty korzetového typu. Rozhodně si nepořizujte šaty, které jsou upnuté v bocích. Přidaly by vám opticky několik kil navíc.

Obrácený trojúhelník

Postava typu obrácený trojúhelník je přesný opak typu hrušky. Ženy mají úzkou spodní část těla, ale rozšířená ramena. Ty se šaty nedají příliš zakrýt, ale můžete si pořídit takové, které vám rozšíří boky. Odvedou pozornost od vašich silnějších ramen. Kupte si šaty s nabíranou sukní a výstřihem do V.

Obdélník

Ženy s postavou typu obdélník mají rovnou postavu. Nemají výrazné ženské tvary. Boky, pas a ramena mají víceméně v jedné rovině. Většina z nich má malá prsa. Pokud se řadíte do této skupiny, budou vám slušet volné šaty s páskem v pase. Lichotit vaší postavě budou i šaty s pouzdrovým střihem. 

Přesýpací hodiny

Postava typu přesýpacích hodin je charakterizována stejně širokými boky a rameny. Ženy s tímto typem postavy se mohou pochlubit úzkým pasem. Jde o ideální postavu. Můžete si obléct všechny střihy šatů a chybu neuděláte.

Nejvíce vám budou slušet šaty, které jsou úzké v pase, protože jeho štíhlost ještě podoří. K šatům potřebujete letní boty. Přečtěte si, jaké jsou nyní v módě.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47