Tvaroh obsahuje velké množství potřebných živin. Prospívá zdraví a zároveň pomáhá redukovat tuk

 Zdraví 
31. ledna 2021 10:12 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Tvaroh obsahuje měď, fosfor, hořčík, draslík a zejména vápník Depositphotos
Tvaroh je potravina s všestranným využitím. Má ohromné množství zdravotních benefitů. Užitek z něj bude mít každý, pokud netrpí alergií na mléko. Tvaroh podporuje dobrý spánek, uvolňuje stres, posiluje kosti. Využijete ho během hubnutí. Jak vám ještě prospěje?

Tvaroh obsahuje velké množství užitečných látek. Obsahuje vitaminy A, C, D, E a několik dalších z řady B. Dále je bohatý na měď, fosfor, hořčík, draslík a zejména vápník. Najdete v něm i prospěšné esenciální aminokyseliny, které si lidské tělo samo vytvořit neumí. Tvaroh prospěje lidem se sníženou imunitou, ale i sportovcům, kteří mají velký výdej energie a budují si svalstvo.

Tvaroh posiluje kosti a chrání před osteoporózou

Tvaroh obsahuje velké množství vápníku, který je velmi důležitý pro podporu a posílení kostí. Hodit se bude zejména dětem, protože rychle rostou. Dále je vhodný pro ženy, které si procházejí menopauzou. Během ní radikálně klesá hladina estrogenu, což způsobuje oslabení kostí. Velkým strašákem pro mnoho lidí je osteoporóza.

Jde o chronické onemocnění, které způsobuje úbytek kostní hmoty. Následkem toho jsou kosti křehké a čelí zvýšenému riziku vzniku zlomenin pouze při malé zátěži. Tvaroh funguje jako prevence právě před osteoporózou. Můžete ho konzumovat, i když už úbytkem kostní hmoty trpíte. Slibné účinky skvělé potraviny prokazují i mnohé studie. Jednu z nich si můžete přečíst zde. Nedostatek vápníku způsobuje i zvýšenou kazivost chrupu. Pokud máte dlouhodobější problémy se zuby, přidejte do svého jídelníčku vápník.

Tvaroh funguje jako prevence před srdečními chorobami

Riziko vzniku srdečních chorob byste neměli podceňovat, řadí se totiž mezi nejčastější příčiny smrti. Dejte si každý den menší dávku tvarohu, protože napomáhá snižování hladiny špatného cholesterolu. Udržíte si tím průchodné tepny, sníží se vám krevní tlak a eliminujete riziko příchodu infarktu. Ideálně zkombinujte častou konzumaci tvarohu s každodenním pohybem.

Tvaroh uvolňuje stres

Málokdo se dnes v životě dokáže nestresovat a relaxovat bez myšlenek na povinnosti. Psychické přetížení můžete eliminovat zdravými potravinami, ve kterých se nachází dostatek potřebných živin pro lidský organismus. Jednou z nich je tvaroh. Obsahuje totiž hned několik vitaminů z řady B, které mají příznivý vliv na nervovou soustavu. Pokud jste často ve stresu, budete jich mít patrně nedostatek.

Tvaroh napomáhá při hubnutí

Pokud držíte dietu, zařaďte do svého jídelníčku i odtučněný tvaroh, který má velmi nízké kalorické hodnoty. Pomůže vám zbavit se tělesného tuku zejména na břiše. Tvaroh vás zasytí natolik, že nebudete pociťovat během diety velký hlad. Dále čtěte: Skořice má vynikající léčivé účinky. Funguje jako prevence před Alzheimerovou chorobou a snižuje krevní tlak.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve