Správný střih vlasů vás může hodně změnit. Vybírejte podle tvaru obličeje

 Krása 
03. ledna 2021 17:43 / Hana Jordánová
  3
📷
5 fotografií v galerii
Lehké vlny sluší snad každému tvaru obličeje Depositphotos
Střih vlasů by ženy měly přizpůsobit tvaru svého obličeje, ne každý střih svědčí každému. Střihem byste měly zdůraznit vaše nejhezčí rysy a naopak skrýt malé nedostatky.  

Jaký tvar obličeje máte, zjistíte jednoduše. Před zrcadlem si stáhněte vlasy a tvar objeďte třeba rtěnkou nebo tužkou na obočí. Po prozkoumání byste měli přesně určit, jaký tvar obličeje vlastníte. Podle toho pak můžete zvolit střih, který vám bude opravdu slušet. Zkuste střih, který nosíte již léta, změnit a budete mile překvapeni.

Oválný typ

Oválný typ obličeje je nejideálnější. Sluší mu totiž daleko více střihů než jiným. Dalo by se říct, že s tímto tvarem obličeje nemůžete nic zkazit. Oválný obličej je symetrický a sluší mu téměř všechny účesy. Můžete s klidem popustit uzdu své fantazii a nemusíte se ani bát lehce experimentovat. Střih vykouzlíte jak z dlouhých, tak i z krátkých vlasů. Pokud se vám navíc podaří sladit účes a osobnost, máte úspěch zaručen. Snad jedinou chybu, kterou můžete udělat, je pěšinka uprostřed rovných vlasů, což může váš obličej zbytečně protáhnout. Vhodnou volbou není ani rovná ofina, přehnaně velký objem nebo výrazné lokny.

Hranatý typ

Obličej s velmi výraznými rysy. Jde o velmi výrazný obličej, ke kterému se hodí zjemňující střihy, které však nejsou symetrické. Tím můžete naopak ostrost vašeho obličeje ještě více zdůraznit. Slušet vám budou účesy zvlněné nebo asymetricky střižené. Dobře poslouží také drobné kudrlinky nebo vlny zasahující lehce do obličeje. Vystříhat byste se rozhodně měli pěšinky uprostřed a dlouhým rovným vlasům. Účesem byste měly zakrýt uši a vlasy postupně sestříhat po ramena.

Obdélníkový typ

I u tohoto typu obličeje se nemusíte striktně držet jediného účesu. Obdélníkový typ je bez výrazných lícních kostí a sluší mu objemné účesy nebo také všelijaké asymetrické střihy. Stejně jako u oválného střihu byste se měly vyhnout pěšince uprostřed dlouhých rovných vlasů.

Srdcovitý typ

Velmi vzácný tvar obličeje se vyznačuje výraznými lícními kostmi a úzkou čelistí. Snad nejvýraznějším znakem tohoto typu obličeje je také vysoké čelo. Není třeba ho zakrývat rovnou ofinou, ta ho totiž ještě více zvýrazní. Je proto nutné odvést pozornost od čela ke spodní části a opticky jí dodat objem. K srdcovitému tvaru se nejvíce hodí postupně sestříhané vrstvené účesy, anebo zvlněné vlasy. Nejvhodnější délka je lehce pod ramena. Pěšince uprostřed se vyhněte.

Trojúhelníkový typ

Naprostý opak srdcovitého obličeje. Čelisti jsou oproti čelu výrazně široké. Střihem mu tedy musíte dodat na objemu horní části hlavy. Tomuto typu svědčí pěšinky právě uprostřed hlavy nebo ofiny šikmé. Správnou volbou jsou účesy rozcuchané nebo postupně sestříhané vlasy. Ideální délkou jsou vlasy po ramena. Vyvarujte se střihů, které končí těsně pod bradou.

Kulatý typ

I tento typ je méně častý. Jeho linie se musíme pokusit zúžit. Slušet vám tedy nebudou vrstvené vlasy kolem obličeje, objemné účesy nebo symetrické střihy. Ideální jsou rovné dlouhé či polodlouhé vlasy s několika pramínky v obličeji, které dokážou skvěle zužovat tvar. Délku volte delší, minimálně po ramena. Rozhodně se vyvarujte culíkům, které přitáhnou pozornost právě k vašemu kulatému obličeji.

Pokud si nejste jisti typem vašeho obličeje a tápete, jaký střih by vám slušel, určitě se poraďte s profesionálem. Co napoví střih valsů o vaší osobnosti, si přečtěte zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47