Co o vás prozradí vaše ruce

 Krása 
08. ledna 2021 15:09 / Marcela Plachá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Čtení z ruky je složité, ale ne nemožné  Pixabay
Čtení z ruky patřilo vždy k šarlatánským technikám věštění budoucnosti. Z rukou a prstů se ale čte i v současnosti. Zejména odhalují zdravotní stav. Poradíme také, jak o ruce pečovat.

Ruce jsou často opomíjenou vizitkou. Podle jejich vzhledu se dá mnohé poznat – od věku, přes zájmy až po charakter. Např. okousané nehty vždy poukazují na úzkost, stejně jako velmi suché ruce. Pokud se někomu hodně a často potí dlaně, ukazuje to na přehřáté srdce a plíce. Tenké špičaté prsty souvisí se stavem žaludku.

Prohlédněte si nehty 

Dobrým ukazatelem zdravotního stavu jsou rýhy na nehtech. Častější jsou podélné rýhy, které ukazují na špatnou činnost zažívacího systému. „Drážky na palci jsou časté u kuřáků. Vlnité příčné rýhy vznikají následkem vyššího obsahu zplodin v organismu,“ popisuje sinolog a terapeut Vladimír Ando. „Pokud je povrch nehtů hrubý nebo hrbolatý, může se jednat o první známky psoriázy (lupénky) nebo revmatické artritidy. Právě psoriáza obvykle začíná na nehtech.“

Křehké, třepivé nehty upozorňují na onemocnění štítné žlázy, na její špatnou funkci, nebo na nedostatečnou produkci hormonu pro štítnou žlázu. „V takovém případě jsou v celém těle narušeny metabolické funkce, včetně přísunu vlhkosti pro nehty. Může se objevit i suchá kůže, zkřehnutí vlasů a jejich lomivost. Velmi křehké a lámavé nehty také naznačují poruchy zažívání, cukrovky,“ uvádí Vladimír Ando s tím, že vyloženě tvrdé nehty se vyskytují u lidí se silnou stavbou kostí.

Jak pečovat o ruce 

O nehty i ruce je třeba pečovat. Hlavně při úklidu, kdy jsou ruce často vystavovány různým chemikáliím, které ničí ochrannou bariéru kůže tvořenou tuky a mastnými kyselinami, ale také vyvolávají podráždění až záněty. Základem péče o ruce tedy musí být ochrana před škodlivinami a dostatečná hydratace.

Ruce bychom neměli umývat příliš horkou vodou, která je velmi vysušuje. Po každém mytí mýdlem je vhodné ruce nakrémovat. Na práci je pak vhodné použít ochranné rukavice, které zamezí ničení pokožky či dokonce průniku chemikálií do těla. Jednou týdně dopřejte rukám výživný zábal na olejovém základě. Vhodné jsou také parafínové zábaly, které pokožku zjemní i prohřejí. Psali jsme také: Jak se efektivně zbavit pigmentových skvrn na kůži.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47