Jak odstranit barvu na vlasy z kůže pomocí domácích prostředků

 Krása 
29. srpna 2021 09:37 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Domácí barvení vlasů je levnější, ale má svá úskalí Pixabay
Barvíte si vlasy sama doma? Pak jste určitě už několikrát bojovala s problémem, jak odstranit nežádoucí zabarvení z pokožky. Poradíme vám, jak to udělat s pomocí domácích prostředků.

Ne každá žena či muž má tu možnost chodit ke kadeřníkovi. Proto je dobrou alternativou barvit si vlasy doma. Vyjde to levněji a mimo to můžete doma stihnout celou řadu dalších povinností. Při samotné aplikaci barvy se však může stát, že si nevědomky zabarvíte nějakou část kůže, nejčastěji v okolí obličeje. Jak tuto barvu dostat dolů?

Jedlá soda

Jedlá soda je poměrně dobrým a šetrným abrazivem. Můžete ji tak použít na ruce, ale i obličej. Vytvořte si z ní s pomocí vody jemnou kaši, kterou nanesete na pleť a krouživými pohyby odstraníte skvrnu. Jde o takový přírodní peeling, díky němuž bude vaše pleť hebká a čistá. Pokud nejste nositelkou citlivé pleti, můžeže přidat do sody i trochu citronové šťávy. 

Prostředek na praní

Se skvrnami od barvy si umí poradit i prací prášek či gel. Pozor, jde však o agresivnější přípravky, které určitě nepoužívejte na obličej. Hodí se tak například na ruce, krk nebo uši. Stejně tak si poradí spíše s méně výraznými odstíny barev. Stačí nanést prací prostředek na postižené místo a nechat ho chvilku působit. Potom pomocí žínky a teplé vody skvrnu drhněte, dokud nezmizí. Pokud to nepomáhá, nařeďte gel trochu přípravkem na mytí nádobí.

Zubní pasta

Používáte-li pastu na zuby s abrazivními účinky, pak ji vyzkoušejte i na odstranění skvrn od barvy na vlasy. Ideální je taková pasta, která v sobě obsahuje drobné částečky.  Trochu pasty naneste na vatový tamponek a potřete jím pleť v místě postižení. Jemně místo masírujte po dobu asi jedné minuty a poté opláchněte. V případě potřeby postup opakujte. Zubní pastu pak můžete použít i na další činnosti v domácnosti. Jaké to jsou, jsme psali zde.

Lávové mýdlo

Jde o přírodní prostředek s obsahem sopečné lávy. Jde o vysoce odolný čistič, který se používá zejména pro očistu nadměrně znečištěných rukou. Pomocí vatového tamponu naneste mýdlo na znečištěnou pokožku a vydrhněte krouživými pohyby. Poté důkladně  opláchněte.

Vazelína jako ochrana

Nejlepší je, pokud se v první řadě pokusíte zabránit vzniku skvrn tím, že si před začátkem barvení potřete exponovaná místa vrstvou vazelíny. Ta zabrání přenosu barvy na pokožku a pokud přeci jen k potřísnění dojde, půjde vám barva snadno setřít dolů.  

Zdroj: healthline.com, stylecaster.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve