Vyzkoušejte obličejovou saunu. Má blahodárné účinky na pleť

 Krása 
12. února 2021 12:40 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Obličejovým saunováním potěšíte pleť i ducha Depositphotos
Obličejová sauna je hitem posledních měsíců. Nikdy jste o tom neslyšely a nevíte, o co jde? Je elixírem mládí a kromě jiného vám také hodně zlepší náladu.

Nemusíte se bát, snadno to zvládnete doma. Zkrátka jen svůj obličej zahalíte pořádnou dávkou páry, kterou obohatíte samozřejmě o vaši oblíbenou vůni. A pak už si jen budete užívat a vaše pleť se bude tetelit blahem.

Jak si připravíte obličejovou saunu

Obličejovou saunu si doma dopřejete dvěma způsoby. Buď si za pár stovek vyberete z široké nabídky přístrojových obličejových saun, které pak jen doma podle návodu naplníte vodou, oblíbenou vůní a použijete, nebo si lázeň připravíte z toho, co dům dal.

V takovém případě se vaše obličejová sauna bude nápadně podobat běžné domácí inhalaci, ke které se uchylujeme zpravidla při ucpaných dutinách. Lázeň jen doplníte o vaši oblíbenou vůni a dodržíte pravidlo ne příliš horké vody.

Obličejovou saunu si poté můžete užívat zhruba dvakrát do týdne po dobu deseti minut. Obličej před saunováním samozřejmě řádně očistěte a naopak ji po saunování ošetřete pečujícími látkami, které se díky rozevřeným pórům dostanou hlouběji pod pokožku. Ideálně použijte séra s obsahem lipidů.

Účinky obličejové sauny na pleť

Pára z obličejové sauny stimuluje mikrocirkulaci buněk, což vede k tomu, že vaše pleť je okamžitě po saunování rozzářená a svěží. Pokud navíc pleť po saunování ošetříte hydratačním sérem, bude pleť skutečně maximálně hydratovaná. Jak už bylo řečeno, póry po použití obličejové sauny jsou maximálně otevřené a pokud tedy použijete to správné sérum či krém, dosáhnete maximální možné míry hydratace.

Obličejová sauna díky tomu, že otevírá póry, zbavuje pleť také přebytečného mazu a dalších nečistot, takže tento druh saunování je rovněž vhodným bojovníkem s akné. Pokud jím opravdu trpíte, přidejte si do lázně například tea tree olej, který má skvělé dezinfekční účinky.

Pokud si budete obličejovou saunu dopřávat pravidelně, zlepší se nejen vaše pleť, ale také vaše celkové zdraví. Díky páře se totiž vyhnete potížím s vysušenými nosními sliznicemi a to samé platí i pro ústa a krk. Díky tomu budete více odolní proti různým virům a bakteriím.

A v neposlední řadě vám obličejová sauna zvedne náladu. Co si budeme povídat. Uděláte si chvilku jen pro sebe a pokud lázeň ovoníte nějakou uklidňující vůní, pak se po obličejové sauně budete cítit jako znovuzrozené. Dále čtěte: Zázvor. Dermatologové tvrdí, že kořen rostliny dokonale omlazuje pleť.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47