Dvě základní chyby, kvůli nimž vypadá naše tvář unavenější

 Krása 
07. února 2021 13:58 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Únavu můžete maskovat i změnou líčení očí Depositphotos
Často, a zvlášť v dnešní náročné době, jsme opravdu unavené a je to vidět na našich tvářích. Ale jsou tu také dvě základní chyby při líčení, díky nimž vypadáme unaveně, i když se zrovna cítíme fit.

Vizážistka Kay Montano se podělila o své tipy, jak probudit unavenou tvář a zároveň upozornila na chyby, které často při líčení děláme.

Tmavý make-up je chyba

Mnoho žen si myslí, že když se cítí unaveně, vše vyřeší tmavší odstín make-upu. Podle Kay je to ale přesně naopak.

Matné a tmavé odstíny na tvářích mohou skutečně zdůraznit slabost související s únavou. Vypadat budete přirozeněji, když rozjasníte svůj obličej pomocí zvýrazňovače. Stačí si trochu zvýrazňovače nanést na konečky prstů a přejet po lícních kostech. Hned budete vypadat mladší a svěžejší. Zvýrazňovač dokáže dokonce odvést pozornost o vrásek a dalších nedokonalostí pleti.

Kay je také velkým fanouškem transformačního efektu tvářenky, která také dokáže pomoci, když jste unavené. "Růžová vytváří dojem mládí a vitality. Pro rovnoměrnou aplikaci používejte malý kulatý štětec na tvářenku, abyste ji dokonale rozetřely po tvářích a lícních kostech. Je to takový jednoduchý krok ve vaší rutině líčení, ale dodá vaší pleti okamžitou svěžest.“

Únavu lze maskovat i změnou líčení očí

Pokud jste unavené a chcete vypadat svěže, nezapomeňte také změnit styl líčení očí. Těžké oční linky vyměňte raději za měkké oční stíny, které pozvednou unavené oči. Využijte také kartáček na řasy, kterým je pozvednete vzhůru a vytvoříte tak v kombinaci s měkkými stíny svěží dojem.

"Jsou to detaily, které mají vliv. Tlusté tmavé oční linky nakreslené pod očima zvýrazňují únavu, zatímco měkké oční stíny se saténovou strukturou vám oblast očí otevřou," říká Kay. "Dokonce i pročísnutí obočí a natočení řas před použitím řasenky vám pomůže cítit se více svěžeji, než se skutečně cítíte. Přitom stačí jen pár triků." Dále čtěte: Pro boj s vráskami a hydratací je tu horká novinka v podobě hyaluronátu sodného.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve