Metoda mytí vlasů pro jemné a mastné vlasy

 Krása 
11. února 2021 08:12 / Mirka Malá
  2
📷
4 fotografie v galerii
Obrácené mytí vlasů skvěle funguje na problémové vlasy Depositphotos
Máte jemné vlasy nebo se vám opravdu rychle mastí? Pak to znáte. Vlasy si musíte mýt prakticky neustále, navíc to nikam nevede. Obrácené mytí, nový vlasový trend, by to vše mělo změnit.

Pryč s každodenní péčí o vlasy, které se vám neustále dokola mastí, nebo jsou tak jemné, že neudrží žádný tvar. Obrácené mytí je naprosto jednoduché a vlasoví experti ho vřele doporučují.

Co je obrácené mytí vlasů

Je to naprosto jednoduchá záležitost. Prostě nejprve na vlasy nanesete balzám, a teprve po jeho smytí vlasy umyjete šamponem. A proč tedy zrovna tento obrácený postup?

Odpovědí je totiž právě samotný kondicionér. Ten funguje tak, že pokud jsou vaše vlasy příliš jemné, kondicionér je nepřiměřeně zatíží a vlasy pak na tuto zátěž reagují po svém. Ovšem když nejprve vlasy ošetříte kondicionérem, a teprve poté šamponem, dojde k tomu, že přebytečný balzám se opravdu z vlasů vymyje a ty nebudou trpět pod jeho tíhou.

A to samé platí dokonce i pro vlasové masky a kůry. Navíc vlasoví experti už vyzkoušeli, že tento obrácený postup skvěle prospívá i kudrnatým vlasům. I kudrny totiž přebytečný balzám příliš zatěžuje, takže když zvolíte obrácené mytí, vaše kudrny budou hezky přirozené a pružné.

Jak na obrácené mytí vlasů

Je to opravdu snadné, zkrátka nejprve ošetříte vlasy kondicionérem, smyjete ho a následně nanesete na vlasy šampon a umyjete.

Kromě toho je tu ale několik vychytávek, které se vám mohou hodit, pokud trpíte jemnými vlasy nebo máte kudrnatou hřívu. Kondicionér nebo vlasovou masku nenanášejte na celou délku vlasů, ale pouze jen na delší konečky. Vaše pokožka hlavy se tak díky tomu nebude tolik mastit, takže vlasy vydrží déle svěží.

Pak ještě vlasoví odborníci doporučují jednu speciální techniku mytí vlasů. Šamponu nepoužívejte moc, pouze množství velké jako nehet u palce na ruce. Šampon samozřejmě rozmasírujte do pěny, opláchněte a celé to opakujte ještě jednou. Důvod je ten, že jedině tak řádně vypláchnete všechny nečistoty, včetně různých zbytků vlasových přípravků. A nezapomeňte. Vlasům rozhodně nesvědčí horká voda, tedy myjte je pod vlažnou vodou. Dále čtěte: Dvě základní chyby, kvůli nimž vypadá naše tvář unavenější.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve